40.000 potpisa za ograničavanje rijaliti programa na TV stanicama

U okviru kampanje „U ime kulture“ danas je održan performas ispred Narodne skupštine povodom predaje potpisa za ograničavanje rijaliti programa.

U ovoj kampanji učestvovalo je preko 20 timova i udruženja a inicirali su je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Srbija u pokretu. Potpisi su skupljani od 23. do 29. juna.

U minut do 12 predati su zvanično potpisi podrške za kampanju. U roku od sedam dana sakupljeno je 42.852 potpisa. Prema zakonu dovoljno je 30.000 potpisa da bi o ovom predlogu odlučivala Narodna skupština.

Novi predlog zakona sadrži: ograničenje emitovanja rijaliti programa na 3 sata u periodu od 6 ujutru do 11 uveče; uvođenje obaveznog pola sata dečjog kulturnog programa i pola sata kulturnog programa za maloletnike; obavezu odloženog emitovanja od pola sata rijaliti programa;

Loading...

Pored desetine građana predaji inicijative su prisustvovali glumac Hadži Nenad Maričić i Aleksandra Đurić (profesor fakulteta koja je doktorirala na temi rijaliti programa) koji su od početka dali podršku ovoj inicijativi.

Podeli
Updated: 31 августа, 2019 — 6:43 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.