Bezbednosne službe služe političarima na vlasti, sav kompromitujući materijal tabloidi dobijaju od njih

Bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije i nekadašnji predsednik skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović.

Bezbednosne službe danas, umesto da služe vitalnim nacionalnim interesima, služe političkoj opciji na vlasti, izjavio je bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije i nekadašnji predsednik skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović.

Stojanović je za list Danas rekao da ne bi bio iznenađen ukoliko bi se ispostavilo da obaveštajne službe imaju kompromitujuće snimke političkih protivnika.

„Službe su instrumentalizovane i potpuno van bilo kakve celine, van demokratske kontrole“, upozorio je Stojanović.

Loading...

Deo problema je, prema njegovim rečima, i to što je obaveštajni sektor u Srbiji rascepkan, pa ispada, kako kaže, da svaki ministar ima svoju službu.

Kako navodi, Odeljenje za posebne istražne metode Uprave kriminalističke policije prednjači kada je reč o političkoj zloupotrebi ovlašćenja.

„Oni prate političke protivnike i kritičare režima, nadziru njihovu komunikaciju, ucenjuju…Sav kompromitujući materijal koji su objavili tabloidi dolazi upravo od njih“, kaže Stojanović.

Oni se bave svime, nastavlja Stojanović, osim borbom protiv organizovanog kriminala.

„Radi se o jako opasnoj organizaciji“, kaže Stojanović.

List Danas podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan nedavno da prokomentariše aferu u Austriji, koja je nastala nakon što je objavljen kompromitujući snimak vicekancelara Hansa Kristijana Štrahea, rekao da su to uradile zapadne službe i dodao „zamislite da se tako nešto dogodilo u Srbiji“.

„Zar mislite da ne postoje razni snimci koji mogu da budu iskorišćeni. Verujte, iznenadili biste se. Jesu li korišćeni u poslednjih šest godina. Nijedan. Naši ljudi dobro rade svoj posao, rade ga profesionalno, a ne ovako neprofesionalno kao neke zapadne službe“, rekao je Vučić.

Podeli
Updated: 24 маја, 2019 — 7:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.