BORA ĐORĐEVIĆ NE PRESTAJE: Opoziciji ne bih dao ni psa da mi prevede preko ulice!

Nastup Riblje čorbe, jedne od najvažnijih rok grupa na ovom prostoru svih vremena, na mitingu Srpske napredne stranke u petak u Beogradu, izazvao je mnoge komentare u javnosti. Od onih koji su podržali nastup, do velikih kritika i podsećanja na „minuli rad“ frontmena Bore Đorđevića.

U intervjuu za „Večernje novosti“, Bora Đorđević je onima koji ga kritikuju i koji su razočarani što je zajedno sa grupom nastupio na političkom skupu, odgovorio ovako:

„Fanovi koje zbog ovoga izgubim nisu vredni da budu moji fanovi, niti da mi pominju ime! Ovo govorim za one koji prate mene kao Boru Đorđevića i moje političke stavove. Na one koji vole ‘Riblju čorbu’ zbog muzičkih kvaliteta, bilo kakvi politički stavovi ne bi trebalo da utiču“.

Loading...

Bora Đorđević kaže da ne pripada nijednoj stranci, niti da se vratio u politiku.

„Jednostavno, podržao sam borbu za Kosovo i Metohiju! Pratio sam proteste opozicije i sve mi se zgadilo. Srbija slabiju opoziciju od postanka višestranačkog sistema nije imala! Svirali smo iz inata, protiv ovakve, jadne i bedne, opozicije (čast izuzecima), za koju sam i ranije tvrdio da joj ne bih dao ni psa da mi prevede preko ulice“, poručio je frontmen i najvažniji član Riblje čorbe, koja postoji više od četiri decenije.

Najavljujući nastup Riblje čorbe na mitingu stranke čiji je lider, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da on i Bora Đorđević nisu uvek bili na istoj političkoj strani, da su u tom smislu „razmenjivali udarce“, ali da su se uvek poštovali.

„Acu Vučića znam tridesetak godina. Nekad smo se slagali, nekad nismo, ali je uvek postojalo uzajamno poštovanje. Njegovu i Dačićevu borbu za Kosovo i Metohiju, samim tim i za celovitu Srbiju, moram da podržim. Danas se na politički vrh Srbije vrši dosad najveći pritisak u vezi sa ‘prodajom’ Kosova i Metohije. ‘Žuta vlast’ je prodala Kosovo i Metohiju, pa bi sad da proda i ono malo srpskog što je tamo preostalo. Uvek ću podržati tešku borbu za spas mučenih i napaćenih Srba koji žive tamo. Kosovo i Metohija će uvek biti moja najslabija tačka i moja rak-rana“, rekao je Bora Đorđević.

O nastupu na mitingu „Budućnost Srbije“, rekao je ovo:

„Riblja čorba je u petak nastupila pred 150.000 ljudi i pružila im dobru svirku. Došli su sa svih strana, prevalili veliki put, neki i peške. Bili ‘sendvičari’ ili ne, oni su iz Srbije“.

Podeli
Updated: 21 априла, 2019 — 3:15 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.