Čeda preležao Koronu, kaže da ga je razbila

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izašao je iz bolnice, gde se lečio od kovida-19. On kaže da se oseća dobro, a na pitanje kako se zarazio koronavirusom odgovorio da je danima bio okružen ljudima koji su dobijali vesti da su kovid pozitivni.

Jovanović je za TV Prva kazao da mu je sve vreme dok je bio u bolnici na umu bilo ugrožavanje drugih i osećaj griže saveti.

„Jedino u svemu što sam mogao da vidim je osećaj koji stičete tek kada se suočite sa tim poražavajućim iskustvom, nekom vrstom griže savesti što ste porodicu, prijatelje, ljude u bolnici ugrozili svojom bolešću. O tome sam razmišljao više nego o bilo čemu drugom“, rekao je Jovanović.

On je dodao da smo kao društvo pravili pogrešne korake i da se ne ponašamo jako pametno, a da bolest ne bira.

Kako ističe, u njegovoj šestočlanoj porodici samo se on razboleo, dok su ostali zdravi.

„Šokantno je da nas šestoro živi zajedno, svi živimo vrlo dinamično. Oni su ok, mene je to razbilo, ja ne ličim na sebe, ne smem ni da stanem na vagu da vidim koliko sam kolograma izgubio, danima nisam mogao glavu s jastuka da podignem, a njima se ništa nije desilo“, rekao je lider LDP.

Napominje da u bolnici nije bilo razlike između njega i drugih pacijenata, a da je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović došao da ga obiđe tek onog dana kada se pojavila lažna vest da je umro.

Kaže da je jedne noći kroz Infektivnu kliniku prošlo 320 ljudi, a da je on na odeljenju bio najstariji. Sobu je delio sa dva mlađa muškarca od kojih je jedan imao 39, a drugi 29 godina. Napominje da je dan posle njegovog izlaska preminuo mladić koji je imao 26 godina.

„Ova maska, pojeo bih je toliko puta do sada, ali ona ne čuva samo mene, ona čuva i druge i o tome treba da razmišljamo“, rekao je Jovanović.

Dodaje da je bio u kontaktu sa ljudima i lekarima iz celog sveta i da ne postoji nikakva razlika u metodologiji lečenja i terapiji u Srbiji i inostranstvu, a da se samo može govoriti o eventualnoj razlici u bolničkim uslovima.

Još jednom je istakao požrtvovanost svog medicinskog osoblja koje učestvuje u nezi i lečenju kovid pacijenata.

Podeli
Updated: јул 18, 2020 — 3:08 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *