CENZURA! SVI KOJI SU KRITIKOVALI VUČIĆA UKLONJENI SU SA TELEVIZIJE

Iako nam vlast od početka svoje intervencije 2012. godine govori kako nema ništa protiv zdrave kritike i konkurencije na televiziji, naši mali ekrani doživeli su ogroman šok i promene!

Naime gotovo sve najgledanije emisije dobile su otkaz u svojim matičnim televizijama zbog kritika na račun vlasti. Naravno to je nezvaničan razlog, kao zvanični razlozi uvek su se navodile razne nebuloze.

Među prvima je sklonjena ekipa Insajdera sa B92 televizije. Novi vlasnik je želeo da se dodvori vlastima pa je ovu provokativnu emisiju na čelu sa Brankicom Stanković izbacio iz programske šeme. Insajder je nastavio da radi kao nezavisna produkcija i portala a od pre koju godinu televizija N1 dozvolila im je da se njihove emisije emituju i tamo.

Nakon Brankice na red je došao i Sarapa koji je dobio otkaz na Studio B. Izbili su protesti opozicije u znak podrške Sarapi. Ipak on je sve te ljude izdao prešavši na Pink. Danas je jedan od glavnih ljudi televizije koji satanizuje tu istu opoziciju.

Loading...

Pala je potom i emisija Mentalno razgibavanje a njeni autori prešli su tek od skora na novu televiziju Nova S koja je u vlasništvu iste kompanije kao i N1 Televizija.

Sledeća na tapetu bila je Olja Bećković. Ona je decenijama vodila kultnu emisiju Utisak nedelje! Njen poslednji gost bio je medijski mag Beba Popović. Olja je dugo godina bila bez emisije ali je onda dobila ponudu da pređe na TOP kanal. Top kanal se nekoliko meseci kasnije preimenovao u Nova S.

Novinarka TV Vojvodina Danica Vučinić otišla je sa televizije nakon što su naprednjaci preuzeli vlast u Vojvodini. Ona je rekla da ne može više da izdrži pritiske i bojkot pokrajinske vlasti. Ona ne samo da se povukla sa televizije već se povukla i iz sveta novinarstva. Ni danas je nema nigde iako je prošlo dosta godina.

Pao je potom i voditelj Ivan Ivanović. Čovek koji je sigurno najjači emiter show programa u Srbiji. Nakon što su naprednjaci preuzeli TV PRva i O2tv bilo je jasno da će Ivanović morati da ode. Za njim otkaz je dobio i njegov kolega Srđan Dinić. Voditelj emisije “Stolice”. On je dobio otkaz jer je podržao Ivanovića u stvaranju emisije na Jutjubu. Ivanović je takođe prešao na Nova S.

Danas su otkaz na TV Prva dobile i voditeljke Tatjana Vojtehovski i Suzana Trninić. Za sada nije poznato šta će se dešavati dalje. Ako neko i posle svega ovoga kaže da cenzure nema, taj ili se mnogo pravi naivan ili jednostavno nije pri zdravoj svesti i pameti.

Autor: Dnevni Žurnal

Podeli
Updated: 4 септембра, 2019 — 9:19 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Gospodo novinari nevalja pljuvati po državi,njenom predsedniku. Daste pekli zanat u socijalizmu.Tobi sigurno znali da nevalja.

    1. Da si, pored toga sto si isao u skolu, nesto i slusao, naucio bi bar nesto od pravopisa . Ovako, dzaba piskaras, niko ni ne razume sta pises i sta si hteo da kazes . Sve izgleda kao da ti treba jos sendvica …

  2. Sve su to laž i prevare

    1. Srbiji može samo da pomogne Vlada Nacionalnog Spasa! Ustak! Pa polako hapsiti lopove i oduzimati im sve što imaju! A Onog (toliko mi zgadio,da ni ime ne mogu da mu pišem)predsednika i trenutnu vlast,sve treba u neki kamenolom da tucaju kamen dok su živi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.