Đukanović: Zorana Mihajlović je POLITIČKA STARLETA

Đukanović je, gostujući u emisiji „Novo jutro“ rekao da je odluka o doktoratu Siniše Malog politička, a potom je osuo paljbu po ministarki Mihajlović.

– U samoj Srpskoj naprednoj stranci, mi imamo skandal od strane jedne ministarke. Ta žena, očigledno, po zadatku ima cilj da uruši kredibilitet Siniše Malog, jer ona daje političke izjave. Govorim o Zorani Mihajlović, da ne bude apsolutno nikakvih dilema. Ona dolazi i daje izjave sledećeg tipa – „To je njegova privatna stvar“, „To je odnos njega i Univerziteta“. Učestvuješ na konferenciji gde je bukvalno dželat Siniše Malog, govorim o rektorki Popović. Učestvuješ, daješ kredibilitet svemu tome i kažeš da to nije politička odluka – rekao je on.

Narodni poslanik Srpske napredne stranke je potom obrazložio koji su, prema njegovom mišljenju, motivi Zorane Mihajlović.

– Zašto? Zato što imaš neki lični poriv ili si dobila zadatak da uradiš to prema njemu. Da ga još više obrukaš, da ga još više unerediš. To je toliko jedno odsustvo lojalnosti, toliko odsustvo kolegijalnosti prema svom kolegi sa kojim sediš u Vladi, da je to nešto zastrašujuće. Pritom, sama u toj Vladi nisi ništa uradila za razliku od njega. Ti nisi mnogo ni vredna osim što se slikaš, praviš sebi reklamu, promociju. Svi ovi putevi i ovo što je izgrađeno, da nije bilo autoriteta Aleksandra Vučića, ti ne bi ni prišla tome. I ti sad daješ sebi za pravo da namerno dva, tri dana, tendeciozno ti postavljaju ta pitanja, jer si namestila da ti postavljaju ta pitanja o doktoratu Siniše Malog, da kažeš da je to njegova privatna stvar i da ga još više tako unazadiš – istakao je Đukanović.

Loading...

On je potom rekao da ni u kom slučaju neće podržati dalji rad ministarke Mihajlović, već naprotiv.

– Ja vam sad kažem, ja ni za jedan njen zahtev neću da glasam kao poslanik. Ne može Vučić da me natera na to, ja vam sad to otvoreno kažem. Ako u nekom narednom mandatu ona, ne daj bože bude kandidat za ministra, neću da glasam za tu Vladu. Boriću se da u svojoj stranci ona ne bude ništa, zbog ovakve nelojalnosti i nekolegijalnosti. Da zbog svoje lične ambicije svakog živog uništi, jer misli da je bogom dana… Boriću se da ona nema apsolutno nikakvu ulogu u Vladi Srbije, bar dok je SNS na vlasti. Slobodno, gospođo Mihajlović pređi u Savez za Srbiju i tamo nastavi sa njima. Ovo je takva sramota i takav skandal, bez presedana – istakao je Vladimir Đukanović.

Podeli
Updated: 28 новембра, 2019 — 11:42 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.