Gašićeva supruga dobila za medijske projekte 5 MILIONA

Na konkursima za medijske projekte firma ADD production, u vlasništvu Irene Gašić, supruge direktora BIA i funkcionera SNS Bratislava Gašića, dobila je za devet meseci ove godine nešto više od četiri miliona dinara u šest opština u Srbiji i još 1,1 milion na konkursima Ministarstva informisanja – ukupno nešto više od 43.500 evra, piše portal Raskrikavanje

Ova kruševačka firma koja proizvodi video program najviše novca dobila je marta upravo u Kruševcu – 1,9 miliona za dva projekta od kojih je jedan realizovan na lokalnoj RTV Kruševac, u vlasništvu Radoice Milosavljevića.

„Najsvežiji“ konkurs na kome je ADD production dobila novac je u Trsteniku – 950.000.

Osim toga, firma je dobila novac i u Aleksandrovcu (400.000), Raškoj (320.000), Ćićevcu (250.000) i Vrnjačkoj Banji (200.000). Osim toga, novac je stigao i od Ministarstva kulture i inofrmisanja za dva projekta – na jednom su dobili 700.000, a na drugom, za vesti na romskom jeziku, još 400.000 dinara.

Loading...

Nije poznato preko kojih medija će ovi projekti biti realizovani.

Kako je Raskrikavanje ranije pisalo, već je ustaljena praksa dodeljivanja sredstava ljudima bliskim vlastima – prema podacima baze Kešformisanje, u prethodne dve godine je minimum 2,3 miliona evra sa medijskih konkursa otišlo firmama i medijima koji su povezani sa vladajućom SNS..

Firme u vlasništvu članova Gašićeve porodice i ranije su dobijale sredstva na konkursima za javno informisanje. Zbog dodeljivanja novca kompaniji ADD production, Gašić je 2015. bio u sukobu interesa kao gradonačelnik Kruševca, kako je tada utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije.

Agencija je, naime, tada utvrdila da je tokom 2013. i 2014, dok je obavljao funkciju gradonačelnika Kruševca, Gašić sklopio četiri ugovora sa članovima svoje porodice – dva ugovora sa firmom ADD production i još dva sa BNZ Higijenic u kome se kao suvlasnik pojavljuje njegov sin Vladan.

Podeli
Updated: 6 октобра, 2019 — 4:52 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.