Gutović: Biti ministar kulture u Srbiji je ponižavajuće

Srpska kultura je na nivou koji je recipročan učešću kulture u budžetu Srbije – znači sa nula, nula, ne znam sa koliko nula iza ovog prvog zareza novca koji se odvaja za nju, ocenio je glumac Milan Gutović.

„I tu se dogodi neki ispad, kulturni eksces u kojem ipak nešto uspe da se uradi sa tako minornim izdvajanjima. Ali u principu sve ostaje isto kao što je bilo još od vremena kad sam bio klinac. Ništa se, ali baš ništa nije promenilo“, istakao je Gutović u intervjuu za Politiku.

Prema njegovom mišljenju, biti ministar kulture je velika počast, ali i veliko poniženje, jer je biti na čelu resora koji je ovako malo zastupljen u budžetu je ponižavajuće.

„I naravno, samim tim ministar kulture ne može da uradi ništa. On može jedino nemo da prati kako se sve ovo survava“, ukazao je Gutović.

Loading...

Govoreći o situaciji u društvu, on je konstatovao da se ljubav i porodica planski isključuju iz našeg života.

„To je nekakav projekat za koji ne znam ko ga je inicirao, zapravo pravio, ali ne znam ko ga realizuje. I znam da mi to vrlo pažljivo i tačno realizujemo. A ljubav, ljubav je postala multidisciplinarna. To pokazuju ove naše parade ponosa i slično“, zaključio je Gutović.

Podeli
Updated: 1 октобра, 2019 — 6:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.