Havarija na cevi produžila obnovu Ulice Kraljice Marije, ali i podigla cenu

Radnici koji rade na obnovi Ulice Kraljice Marije ostaće na gradilištu bar mesec dana duže. Ne samo zbog nedavne havarije na magistralnoj cevi, već i zbog obima celokupnog posla, kao novi rok sada se pominje novembar. U međuvremenu je izračunato i da je u poplavi koja se nedavno dogodila pričinjena šteta od oko pet miliona dinara.

Ulica Kraljice Marije, u kojoj je nedavno pukla magistralna cev, ni posle 5. oktobra, kako je prvobitno planirano, neće biti otvorena. Za Grad produženi radovi, za građane otežano svakodnevno kretanje…

„Katastrofa, katastrofa, otežava nam život i studiranje“.

„Ja ovde stanujem, a idem do Vuka gore, da bih prešao ovde da kupim hleb. Ja izgubim pola sata ili više, umesto tri ili pet minuta“.

„Šta ima da mislim o radovima, vidiš da ne radi niko, samo sede“.

„Ja sam u građevini nešto radio, u penziji sam, šta da vam kažem, to je uvek viša sila neka“.

Ključni problem je, smatra Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije, neprecizni planovi koji služe za popis ukupne infrastrukture ispod zemlje.

„Sinhron plan, situacioni plan ne odgovara stanju na terenu. Znači, pojavilo se dosta neplaniranih radova koji nisu evidentirani i koji moraju da se rade, ali oni treba da se završe i da se odrade bez obzira što će produžiti rok, a sigurno i cenu. To je jedan problem, drugi od problema je što malo nedostaju i kvalitetni radnici na takvim objektima, na tako velikim zahvatima. To je normalno, pošto su nisko plaćeni, a masa kvalitetnih ljudi je već napustila i otišla kod nekih drugih firmi da im se isplati, tako da sad kuburimo i sa radnom snagom“, navodi Rodić.

Krivac za pucanje magistralne cevi, kako tvrdi gradski sekretar za investicije Luka Petrović, nije izvođač radova već njihova dotrajalost. Čija god odgovornost bila ova šteta će, prema preliminarnoj proceni „Beogradskog vodovoda“, iznositi oko pet miliona dinara,

Podeli
Updated: септембар 30, 2019 — 11:03 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *