Izvršitelji porodici sa šestoro dece OTIMAJU STAN KOJI SU U POTPUNOSTI ISPLATILI (VIDEO)

Izvršitelji su danas, 7. avgusta, pokušali da isele osmočlanu porodicu Milić, u naselju Gaj u Barajevu.

Ispred zgrade se od ranih jutarnjih časova nalazilo desetak pripadnika policije, ali i više desetina komšija koji su pružali podršku Milićima, s obzirom da bi slična sudbina uskoro i njih mogla da zadesi.

Njima preti prinudno iseljenje, bez obzira što su stanove u potpunosti isplatili, zbog dugova firme koja je izgradila zgrade, prenosi „Blic“.

„U četvrtak nas je policija obavestila da danas dolaze prinudni izvršitelj. Ništa nisu pomogla naša objašnjenja da se u sudu u Mladenovcu vodi postupak o ovom slučaju“, rekao je za „Krov nad glavom“ sveštenik Vido Milić, čiju porodicu sa šestoro dece su izvršitelji pokušali da isele.

Loading...

Navodi da su stan kupili i otplatili u potpunosti, ali da zgrada nije bila uknjižena od strane investitora, pa ni kupci, prilikom kupovine stanova, nisu mogli da ih registruju u Katastru.

„Niko nije došao ni da izvrši procenu stana, da kada se jednom završi spor bude poznato koliko će iznositi obeštećenje. Nisu nas obavestili ni o nameri da prodaju stan na licitaciji. A mi smo hteli da izađemo i da ga ponovo kupimo, da izlicitiramo traženu cenu i onda čekamo da na sudu dobijemo obeštećenje“, kaže Milić.

Ista sudbina, dodaje, čeka i ostalih 26 porodica u ovoj zgradi.

„To su uglavnom bivši podstanari koji su živeli u Beogradu, ali su zbog povoljnih uslova kupili stanove u Barajevu. Ove zgrade su građene od 2010. do 2013. godine, a firma koja ih je gradila prodata je u martu 2016. za 500 evra“, navodi Vido Milić.

Posle nekoliko sati, prinudno iseljenje je otkazano.

Podeli
Updated: 9 августа, 2019 — 4:37 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.