JEVTIĆ KRIV JER JE IMAO ORALNI SEKS SA MALOLETNIKOM: Glumac osuđen za nedozvoljene polne radnje

Osnovni sud u Somboru izrekao je danas prvostepenu presudu dramskom umetniku zbog optužbi da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom (16)

Beogradski glumac Goran Jevtić (41) osuđen je juče u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina.

Kako Kurir saznaje, sud ga je proglasio krivim zbog toga što je imao oralni seks sa maloletnikom.

Loading...

– Ukoliko presuda bude potvrđena, Jevtić će kaznu služiti u svom stanu, sa nanogicom, i neće ići u klasičan zatvor. Inače, za ovo krivično delo zaprećena je novčana ili maksimalna kazna do tri godine zatvora – kaže izvor Kurira.

Detalji optužnice
Optužnica je, podsetimo, teretila glumca da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton. Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

– Glumac je od prvog dana pokretanja postupka tvrdio da nije prisilio maloletnika na oralni seks i da nije kriv. Sudski postupak je bio zatvoren za javnost pošto je oštećeni, u vreme kada se to dogodilo, bio maloletan – objašnjava sagovornik upućen u postupak.

Spopadao ga u toaletu
Tokom suđenja, koje je trajao gotovo punih pet godina, L. K., prema nezvaničnim informacijama, tvrdio je da ga je glumac spopadao u toaletu pozorišta i primoravao na oralni seks u trenutku kada je bio pod dejstvom alkohola. Takođe, saslušani su i veštaci neuropsihijatri i psiholozi, koji su ispitivali optuženog glumca, ali i njegovu žrtvu, kao i to da li je na mladića ovaj incident ostavio trajne posledice.

– Među brojnim svedocima koje je pozivao sud, bili su i neki glumci i radnici pozorišta koji su sporne noći učestvovali na žurki u Narodnom pozorištu, kao i roditelji mladića – objašnjava naš sagovornik.

Glumac se od izbijanja ove afere nije oglašavao u medijima, niti je hteo da komentariše optužnicu, ali ni samo suđenje. Njegov branilac, advokat Vladimir Horovic, juče takođe nije želeo da komentariše presudu, napominjući da je u pitanju postupak u kom je javnost bila isključena.

Podeli
Updated: 21 марта, 2019 — 5:45 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.