KAŽE DA NIJE REČ O NJEMU Vesić objasnio zašto Beograd smrdi

Goran Vesić je izjavio da se neprijatni mirisi u Beogradu osećaju zbog izlivanja kanalizacija u Savu i Dunav, ali i stajskog đubriva na njivama oko Beograda.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je gostujući na televiziji Hepi rekao da u Beogradu postoji 100 direktnih izliva kanalizacije iz kojih se na godišnjem nivou u reke izlije 60.000 olimpijskih bazena fekalija.

„Ne postoji grad koji na taj način uništava svoje reke. Kada padne vodostaj reka, oseća se miris tih fekalija. kada sam 2014. godine došao u grad nisam video nijedan projekat o izgradnji fabrika za preradu vode a toliko se o tome pričalo“, rekao je Vesić.

On je najavio da će uskoro u velikom selu početi izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u koju će biti uloženo u prvoj fazi 285, a u drugoj 400 do 500 miliona evra i koja će pokriti 80 izliva kanalizacija, odnosno 80 odsto.

Prema njegovm rečima da bi se problem u potpunosti reddio, potrebno je da postoji pet fabrika za preradu optpadnih voda, a osim u Vrelikom selu, u planu je izgradnja fabrika u Batajnici, Ostružnici, Obrenovcu i Grockoj.

„Skoro milijardu evra će koštati grad Beograd sve ovo. Hvala bogu što imamo predsednika koji hoće da resi problem otpadnih voda i vdve trećine kanalizacija izlivamo u reke. To je zločin prema prirodi“, zaključio je Vesić.

Podeli
Updated: јул 22, 2020 — 10:01 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Batina iz raja izašla

    Kakve veze predsednik države ima sa kanalizacijom, aman?! Drugo, ako će jedna fabrika da reši 80% problema, šta će ti još četiri fabrike?! Al’ se sprema mažnjavanje!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *