KOMEDIJA – Direktor Obaveštajne agencije BiH proglasio svoje diplome tajnim dokumentom

Član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbjednosne agencije Nenad Stevandić (US) izjavio je da je napustio sednicu ove komisije, jer je Osman Mehmedagić, direktor OBA, svoje diplome koje je doneo prolasio tajnim dokumentom.

Stevandić je ocenio da je to nedopustivio i da nije zabeleženo u parlamentarizmu, dodavši da se Mehmedagić izdigao i iznad parlamenta i komisije i vlastiti dokument proglasio tajnim.

Na sednici Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA, održanoj 17. juna, usvojen zaključak kojim se traži na uvid diploma direktora te agencije Osman Mehmedagića.

Predsednik Komisije Nermin Nikšić (SDP) tada je rekao da ne veruje da će Mehmedagić dostaviti diplomu.

Tada je od predsedavajućeg Saveta ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD) zatraženo da Komisiji dostavi imena kandidata za poziciju direktora i zamenika, kao i glavnog inspektora OBA, s obzirom na to da je aktuelnom rukovodstvu istekao mandat 19. novembra prošle godine.

Članovi Komisije tada su od Saveta ministara BiH zatražili mišljenje da li Mehmedagić ispunjava uslove za obavljanje dužnosti direktora OBA, jer ih je Tužilaštvo BiH obavestilo da je njegova diploma poništena.

Podeli
Updated: 9 јула, 2020 — 1:45 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *