Koraks: Naprednjaci imaju tolike diplome I doktorate, a ne znaju šta je ironija!

Karikariturista dnevnog lista „Danas“ Predrag Koraksić Koraks oglasio se nakon reakcije Aleksandra Vučića na karikaturu na naslovnoj strani ovog lista i istakao je da političari u njima ne razumeju ironiju, nego sve shvataju bukvalno.

– To je jedna ironična poruka koju oni nisu shvatili, oni ne znaju šta je ironija, očigledno. Mislim da to je nedostatak opšteg obrazovanja. Neverovatno je da te ljude koji imaju toliko diploma, ne razumeju šta je ironija. Ironija je ono kada vi gledate jedan crtež ili jednu poruku uvek je suprotno od onoga što bukvalno vidite – rekao je Koraks za Danas o karikaturi koja se pojavila na naslovnoj strani ovog lista, a na koju su mnogi političari reagovali.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je reagovao danas na svom tviter nalogu povodom Koraksove karikature.

On je podelio karikaturu, koja je motivisana fotografijom koja je na kraju povučena sa naslovne strane ovonedeljnog broja nedeljnika NIN, i poručio: „Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac-Surčin 18. decembra! Živela Srbija!“

– Šta da vam kažem, ja idem dalje da crtam, a gospodin predsednik Vučić, on će da ide da otvara puteve i da zatvara uzbunjivače – rekao je Koraks.

Upitan da li se plaši da redakcija „Danasa“ može da prođe kao redakcija „Šarli Ebdoa“, Koraks je rekao da je svašta moguće.

– Ja se nisam plašio ni kada je bio Milošević. Moja oštrica kritike je bila direktno upućena njemu, bez ikakve zadrške. Nisam tu imao nikakvu cenzuru, ni autocenzuru. Ja sam uvek, ono što sam mislio, to i rekao, tako i sada radim, pa šta bude, nije važno. Nisam ja toliko važan, a možda sam i važan, ne znam. Ja ću da nastavim i dalje da radim u tom stilu. Ono što mislim, ja ću to i da uradim, bez obzira na posledice – zaključio je Koraks.

Podeli
Updated: 1 децембра, 2019 — 4:01 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *