Kovačević: Ko učestvuje na izborima je budala koja unapred priznaje poraz od bizona

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da su sve stranke i organizacije koje će 21. juna učestvovati na izborima “ispod pazuha (predsednika Srbija) Aleksandra Vučića” i da će tercirati predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) i poslužiti da daju “privid njegovoj demokratiji”, a da pristojni i časni ljudi u tome neće da učestvuju.

“Učestvovanje na izborima koji su unapred namešteni znači pristati na vlastitu glupost i samodefinisati sebe kao budalu i nekoga ko unapred priznaje poraz od bizona, balvana, bilmeza, buzdovana, što su sve nadimci korifeja režima”, rekao je Kovačević u Sremskoj Mitrovici na tribini Narodne stranke o bojkotu, saopštila je ta stranka.

Kovačević je dodao da bojkot izbora 21. juna govori o inteligenciji onih koji neće učestvovati i o tome da drže reč, te da se politikom ne bave zbog sinekura i privilegija, nego se bore za slobodu i pravo izbora.

“Dajem vam tvrdu reč i kunem se u vlastitu čast da bi Vučić na dobro kontrolisanim izborima sa dobro očišćenim biračkim spiskom i mogućnošću glasanja dijaspore dobio osam odsto glasova. Vučić vlada sa glasovima četvrtine od ukupnog broja birača, od kojih je bar četvrtina ukradena ‘peglanim listićima’ ili su to glasovi ucenjenih i onih koji su prodali glas za 1.000 dinara”, dodao je Kovačević.

Loading...

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Novi Sad Borislav Novaković rekao je da u javnim istupima vlasti u poslednjih osam godina “istina ne postoji ni u forenzičkim tragovima, jer lažu sve i lažu potpuno, ne ostavljajući ni trunku istine”, navedeno je u saopštenju.

“Mi smo odluku o bojkotu doneli 20. avgusta 2019. i stvarnost nam je dala za pravo da ostanemo pri toj odluci”, kazao je Novaković.

On je dodao da će situacija 21. juna uveče biti komična, jer će pravi rezultati izbora biti poznati samo SNS-u i možda Socijalističkoj partiji Srbije, koji jedini imaju dovoljan broj kontrolora, dok će ostalim učesnicima rezultati biti saopšteni.

Podeli
Updated: 19 јуна, 2020 — 7:55 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.