Krstić bio u ratu tokom NATO bombardovanja

Nebojši Krstiću, nekadašnjem savetniku predsednika Borisa Tadića i nekadašnjem članu VIS Idoli, a danas uticajnom tviterašu i marketinškom stručnjaku, mnogi osporavju razne vrste kredibiliteta, baš kao što mu prebacuju (previše) blizak odnos sa aktuelnom vlašću.

Međutim, ima jedna stvar koja mu se ne može osporiti i na koju je i sam Krstić očigledno veoma ponosan. Naime, tokom NATO agresije na Srbiju 1999. godine, on je bio u uniformi, boreći se sa svojim narodom protiv najveće svetske sile koja je na nas udarila pre ravno 20 godina.

Kako je i dokumentovao na Tviteru, bombardovanje je proveo kao lekar u Prvom oklopnom bataljonu, a kao dokaz je priložio i printskrin svoje vojne knjižice koja to potvrđuje.

Loading...
https://twitter.com/Krle22/status/1109815798590308352

Pored ovoga, priložio još jedan srceparajući detalj. Još uvek u uniformi, poslednjeg dana NATO agresije na Srbiju, Krstić je stigao na krštenje svog sina Dimitrija u Vavedenju.

Ova fotografija je jedan od najdirljivijih prizora koji se mogu videti, a takvih je tokom bombardovanja bilo zaista mnogo, jer su ljudi, suočeni sa velikom pošasti s neba, zaista pokazali najbolju stranu svoje ljudskosti i pomagali jedni drugima na sve moguće načine.

https://twitter.com/Krle22/status/1109532847138848769

Teško da postoji period u novijoj istoriji kada su Srbi, na onom najosnovnijem nivou života, bili toliko požrtvovani i ujedinjeni u prebrođavanju nevolja.

Izvor: Espreso

Podeli
Updated: 25 марта, 2019 — 3:51 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.