LUDILO: Crtani Pepe le Tvor optužen da promoviše silovanje

Posle tvita kolumniste Njujork tajma o tome da crtani lik Pepe le Tvor svojim ponašanjem promoviše silovanje, na društvenim mrežama se pokrenula diskusija na ovu temu, a pojedinci navode i da je popularni lik tvora izbačen iz filma „Space Jam“ iz istog razloga.

Pepeu, inače simpatičnom tvoru koji misli da neprevaziđeni ljubavnik i svojim ponašanjem zasmejava sve ljubitelje crtanog filma već više od 75 godina, 21. vek „zalepio“ je etiketu silovatelja i nasilnika.

Pepe bi uvek nalazio mačku koja bi slučajno bila prefarbana belom farbom po kičmi, pa bi joj se on, smatrajući je pripadnicom svoje vrste, kleo na večnu ljubav misleći da je zanosan. Do sada smešne i komične scene udvaranja ovog tvora, u modernom dobu posmatraju se i kao nasilničke.

Naime, kolumnista „Njujork tajmsa“ Čarls M. Blou tvrdi da poznati crtani lik „doprinosi kulturi silovanja“.

„Ljudi pišu blogove jer sam rekao da Pepe le Tvor doprinosi kulturi silovanja. Pa osvrnimo se, on hvata i ljubi devojke bez dopuštenja i protiv njihove volje. One se uvek odupiru i žele da pobegnu od njega, ali on ih ne pušta, a i zaključava vrata kako bi ih sprečio da pobegnu“, napisao je Blou.

Ovaj članak bio je uzrok mnoštva rasprava na društvenim mrežama, jedni se u potpunosti slažu sa kolumnistom, dok drugi smatraju da je to „totalna glupost“. Oko jednog se ipak svi slažu, a to je da crtani film koji na ovaj način šaljivo prikazuje odnose između tvora Pepea i njegovih „ljubavnica“ u današnje vreme ne bi mogao da nastane kao takav.

Iako je poznato da se Pepe le Tvor neće naći u novom nastavku filma „Space Jam“, u kojem će glavnu ulogu igrati Lebron Džejms, „Entertainment Weekly“ ipak piše kako je Pepe već odavno izbačen iz filma, te da odluka nema veze sa pomenutim člankom.

Podeli
Updated: март 11, 2021 — 11:11 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *