Luksuzni vozni park SNSa: Naprednjaci se voze luksuznim državnim vozilima

Ispred sedišta Srpske napredne stranke na Novom Beogradu naprednjaci su ponovo službenim vozilima došli na sastanak Predsedništva te partije.

Iako je u više navrata najavljivao kako će da apeluje na svoje stranačke kolege da to ne čine, šef srpske države i lider SNS, Aleksandar Vučić, po svemu sudeći to nije učinio, pa smo ponovo ispred sedišta naprednjaka videli prizore kakve smo viđali i tokom prethodnih njihovih sastanaka – funkcioneri SNS su službenim vozilima došli na sednicu Predsedništva.

Državni automobili bili ponovo su bili nepropisno parkirani u neposrednoj blizini sedišta partije i ponovo su državna sredstva korišćena za potrebe jedne stranke.

Sam Aleksandar Vučić u više navrata je kritikovao članove SNS zbog korišćenja lukskuznih autmobila, međutim, deluje da su njegove kritike samo fromalne i da nemaju stvarnog efekta.

Podsetimo, nakon Predsedništva održanog u oktobru prošle godine, Vučić je dao obećanje da neće više dozvoljavati da članovi njegove stranke na sastanke dolaze službenim automobilima, ali kao i mnoga druga, ni ovo njegovo obećanje nije realizovano.

Vučić je još kao prvi potpredsednik Vlade Srbije strahovao da SNS ne postane „biznis-stranka“.

„Imaš dobru platu, sedi u svoje vozilo i dođi na posao“, govorio je Vučić još 2013. godine.

Slični problemi sačekali su ga i na poziciji predsednika Republike, šest godina nakon što je ukazivao na ponašanje državnih funkcionera.

„A znate vi da svaki čovek opsuje majku svaki put onome koji to uradi. Nema nikakve potrebe, niko nigde ne kasni, preko pune linije… Trubi nešto, ne znam kako se to zove što trubi, sirene, blinkeri svetle, jedni drugi, treći, peti… Nisam mogao više da pohvatam iako znate da odmah dobijem koje su čije“, rekao je u junu 2019.

Opet ga nisu poslušali.

Na ranije pitanje N1 o upotrebi službenih automobila za dolazak na stranački skup, Vučić je rekao da to ne sme da bude slučaj.

„Apsolutno, stoprocentno podržavam vaš zahtev i postaraćemo se da se takve stvari ne dešavaju. Za mene je sramota kad neko potroši tako 619 dinara ili deset puta po 619 dinara ako već nekog nije sramota sto je potrošio 619 miliona evra narodnih para i stavio sebi u džep“, rekao je predsednik Srbije.

Od njegovog obećanja da će „disciplinovati“ stranačke kolege i naučiti da ne troše državni novac u partijske svrhe prošle je gotovo 5 meseci, a naprednjaci su ponovo na sednicu Predsedništva došli službenim vozilima.

Podeli
Updated: март 16, 2022 — 10:42 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *