Maji se nije svideo luksuzni hotel u Ženevi, pa je tražila još skuplji! Na kraju smo joj platili oba

Kada putuje, predsednica Skupštine Maja Gojković to čini sa stilom. Voli da odsedne u hotelu sa pet zvezdica, i to je sasvim u redu, kada bi to plaćala sama od svoje nemale plate. Međutim, problem je što voli luksuz, ali voli i da ga platimo mi, poreski obveznici.

“Blic” otkriva da smo predsednici Skupštine prošlog meseca platili čak dva hotela u istom gradu. Maja Gojković boravila je prošlog meseca, od 17. do 19 novembra u Ženevi, na sastanku Pripremnog odbora Interparlamentarne unije. Ona je bila i jedina osoba iz srpskog parlamenta koja je išla na taj skup. U njenoj pratnji bila je i jedna osoba iz skupštinskog (policijskog) obezbeđenja.

Gojković smo prvobitno platili dve noći u hotelu sa četiri zvezdice “Novotel” u Ženevi, koji se nalazi nekoliko minuta hoda od Ženevskog jezera, i to nešto više od 1.000 švajcarskih franaka sa svim taksama.

Međutim, njoj se taj smeštaj iz nepoznatog razloga nije dopao, pa se prebacila u luksuzni “Prezident Vilson”, hotel sa pet zvezdica koji se nalazi na samom Ženevskom jezeru, jednom od najlepših u Evropi, gde dva noćenja koštaju 1.700 švajcarskih franaka. “Iz nepoznatog razloga”, jer Gojković pet dana nije odgovorila na učestale pozive “Blica” da objasni šta je bilo sporno u prvom hotelu.

Loading...

Pošto je hotel niže kategorije bio već bukiran, a kasno je otkazan, poreski obveznici Srbije su platili i jedno noćenje u njemu, iako ono nije iskorišćeno. Tako je njen smeštaj umesto oko 1.000 švajcarskih franaka za dve noći u hotelu niže kategorije, nešto više od 2.000 “švajcaraca”.

Ovo je, između ostalog pisalo u službenoj noti, u kojoj se navodi da je razlog promene hotela bio “neadekvatan smeštaj”.

Kako je smeštaj promenila predsednica srpskog parlamenta, to je morala da učini i osoba iz obezbeđenja, ali u manje luksuznoj sobi i za oko 1.200 franaka za dve noći.

Inače, troškove ove zamene hotelskih soba platila je misjija Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, koja je pod ingerencijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a koje je nakon toga tražilo refundaciju troškova od Skupštine Srbije. Reč je o uobičajenoj proceduri.

Povodom ove “šetnje” ženevskim hotelima “Blic” je više puta bezuspešno pokušao da dobije komentar od predsednice Skupštine Maje Gojković.

Inače, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković inače mesečno zarađuje ukupno oko 184.000 dinara, od čega u srpskom parlamentu prima 136.000 dinara, dok kao predsednik UO Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost inkasira još 47.347 mesečno.

Izvor: Blic

Podeli
Updated: 10 децембра, 2019 — 2:34 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ima se, može se, zaradi mara…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.