Milion dinara za tendu u dvorištu vile Tomislava Nikolića

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić traži da mu se postavi tenda u dvorištu vile, inače predsedničke rezidencije, na Dedinju, što bi građane moglo da košta 960.000 dinara.

Kako piše Blic, to stoji u planu javnih nabavki Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, pa će nakon renoviranja bazena, postavljanjem tende biti zaokruženo letnje ulepšavanje vile u kojoj porodica Nikolić boravi.

Sve se to plaća iz budžeta Srbije, iako Nikolić više nije na funkciji predsednika države. Vlada je u novembru 2018. godine izmenila Uredbu o nepokretnostima za reprezentativne potrebe, pa je Nikoliću dat legitimitet za dalji boravak u vili od 800 kvadrata na Dedinju.

Prema pisanju Blica, postavljanje konstrukcije za tendu pokazuje da bivši predsednik ne samo da nema nameru da se iseli iz ovog rezidencionalnog objekta, već mu se stvaraju nove pogodnosti. Te pogodnosti ovog puta građane Srbije koštaće 960.000 dinara sa PDV-om.

Loading...

Nikolić, inače, poseduje luksuzni stan od 158 kvadrata na Novom Beogradu koji je platio 590.000 evra, podseća ovaj list.

Za Dragana Dobrašinovića iz Koalicije za nadzor javnih finansija, Vlada je kriva jer je legalizovala nelegalni boravak Nikolića u predsedničkoj vili.

„Kad se čovek dokopa luksuza, onda se teško odvaja od njega, a posebno kad cenu plaćaju drugi“, zaključuje on.

Podeli
Updated: 22 августа, 2019 — 6:04 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.