MITROVIĆ: Preleteću Beograd mojim LETEĆIM AUTOMOBILOM

Željko Mitrović je testirao novi patent, hidrauličnu platformu za takozvani kopneni parasejling (eng. terrestrial parasailing) što je jedan od koraka ka testiranju turbo mlaznica i poslednje, letećeg automobila sa kojim planira da preleti Beograd 1. avgusta.

Koliko god to izgledalo čudno i futuristički leteći taksiji su već na pragu upotrebe u najrazvijenijim zemljama sveta. Tržiste letećih taksija će prema istraživanju Morgana Stanlija vredeti do 1,5 trilion dolara do 2040.godine. Među velikim brendovima koji ovo razvijaju su u ovom trenutku između ostalih Boing, Hjundai, Erbas, Tojota i Uber.

Na putu do toga Željko Mitrović je prvo testirao novi patent, hidrauličnu platformu koja je bitna jer će Mitroviću biti osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu.

Pretpostavlja se da će upravo pomoću ovih mlaznica moći da se ispravlja i definiše pravac kretanja bez obzira na ružu vetrova. Kako je izgledalo samo testiranje hidraulične platforme pogledajte u videu.

Moramo podsetiti da je vlasnik Pinka u poslednje vreme uplovio u pronalazačke vode, iako nijedan pronalazak nije zaista jednistven, veći problem predstavlja što niko od državnih organa i institucija nije posvetio ni jedan minut pitanjima bezbednosti “nadahnutog” pronalazača.

Preletanje Beograda i njegovih naseljenih delova ovog sumnjivog pronalazača, sigurno ne spada u kategoriju bezbednog.

Podeli
Updated: јул 24, 2020 — 6:13 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *