NA DANAŠNJI DAN JE ROĐEN SLOBA: Da li će se odlučiti da dobije spomenik i bulevar u Beogradu?

Na današnji dan, 20. avgusta 1941. godine rođen je nekadašnji osnivač SPS i predsednik Srbije i SRJ, Slobodan Milošević, koji je preminuo u pritvoru Haškog tribunala 14. marta 2006. godine.

Slobodan Milošević rođen je u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine, u porodici oca Svetozara i majke Stanislave Milošević. Bio je bio jedan od osnivača i prvi predsednik Socijalističke partije Srbije, od njenog osnivanja 1990. do decembra 2006. godine, devet meseci nakon što je preminuo u zatvoru Haškog tribunala.

Sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu 18. marta 2006. godine, pod lipom, bez vojnih počasti i bez prisustva najbližih članova svoje porodice.

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić obišao je danas u Požarevcu grob nekadašnjeg šefa države i lidera stranke Slobodana Miloševića i buketom cveća obeležio dan njegovog rođenja – 20. avgust.

Loading...

Mrkonjić, kako se navodi u njegovoj, “kao i do sada, u sličnim prilikama, nije štedeo reči divljenja o nekadašnjem predsedniku i svom prijatelju”.

“Dok god sam živ, dokle god mogu, dolaziću ovde da odam poštu jednom velikom čoveku, na žalost jednom od retkih velikih državnika kojeg smo imali i koji je mučki ubijen u Hagu”, rekao je Mrkonjić.

On je, takođe, ocenio da aktuelna vlast u Srbiji, “pa i rukovodstvo SPS”, imaju moralnu obavezu da se Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, da se jedan od bulevara u prestonici nazove njegovim imenom i da se omogući povratak njegovoj porodici u Srbiju.

Izvor: Nezavisni

Podeli
Updated: 21 августа, 2019 — 12:43 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.