NEPOSLUŠNIMA CENZURA: RTS bez objašnjenja ukinuo emisiju Vesne Dedić!

Kultna zabavna emisija autorke i voditeljke Vesne Dedić „Balkanskom ulicom“, koja je deo Javnog adviser punih 17 godina, volšebno je skinuta sa programske šeme, objašnjenja i valjanog razloga.

Sama autorka je za to saznala iz programske šeme u koju je imala uvida i neprijatno se iznenadila shvativši da ono što je snimila i montirala, njeni gledaoci neće videti ni ove nedelje.

Pratiocima na društvenoj mreži Instagram izvinila se zbog toga što neće moći da gledaju svoju omiljenu emisiju, te istakla da nije do nje.

Loading...

Ekipa VIP je odmah kontaktirala sa autorkom, ali i Javnim servisom, o čemu smo već pisali, ali nismo dobili željene odgovore. Najpre smo, podsetimo, pozvali urednicu zabavnog programa Oliveru Kovačević, koja je trebalo da nam da komentar, ali je to vešto izbegla uputivši nas na direktora programa RTS- a.

On nam se pak do zaključenja i jučerašnjeg, ali i današnjeg broja nije javio niti nam je odgovorio na poruku koju je uredno primio i pročitao.

Dragan Bujošević, direktor RTS-a, novinare upućuje na svoju pres službu, a pres služba ne radi ništa drugo do prosleđivanja istog odgovora svima. U toku jučerašnjeg dana stigao nam je upravo takav

– Sve televizije zadržavaju pravo na izmenu najavljenih šema, i to isključivo iz programskih razloga. Pomenuta emisija nije jedina čije je emitovanje odloženo ili pomereno, a razlozi za to nisu uvek isti. Nekada su to sportske manifestacije, prenosi vanrednih državnih konferencija i ostalih važnih državnih događaja, kao i događaja od nacionalnog značaja iz sfere kulturnog i javnog života – stoji u saopštenju koje nam je prosleđeno iz PR službe RTS-a.

Budući da nas je sam RTS naučio da je „naše pravo da znamo sve“, pozvali smo autorku ove emisije Vesnu Dedić i zamolili je da nam ona pojasni ovo, nimalo jasno saopštenje.

– Ja razumem iz ovog saopštenja da vanredna emitovana reprizna epizoda „Biser Bojane“ i „Srećni ljudi“ u mom terminu spadaju u kategoriju „ostali važni događaji od nacionalnog značaja iz sfere kulturnog i javnog života“. Nadam se da će i gledaoci shvatiti ovo saopštenje umesto što se bune kada se ne emituje „Balkanskom ulicom“. Verujem da će sledeće nedelje biti emitovana emisija s Ildom Šaulić, koja je dala prvi ispovedni intervju nakon smrti svoga oca i prvi put za javnost otvorila njegov porodični album.

Ako gledaoci umesto te emisije u 12.30 na Prvom programu RTS-a vide „Srećne ljude“ ili „Biser Bojane“, treba da shvate da je reč o vanrednom događaju od nacionalnog značaja – rekla je Vesna i zaključila:

– Prošle nedelje je trebalo da bude emitovana emisija sa profesorom Ljubom Dimitrijevićem povodom pola veka ansambla „Renesans“. Ja sam mislila da je priča o 50 godina „Renesansa“ od većeg kulturnog značaja – rekla je za VIP ovim povodom Vesna Dedić.

Podeli
Updated: 29 маја, 2019 — 7:26 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.