Od konobara za 4 godine stigao do mesta zamenika načelnika SBPOK

Počele su da cure poverljive policijske informacije iz redova časnih policajaca I inspektora koji i dalje rade svoj posao iako im politika podmeće klipove u točkove.

Tako je u zadnjem izbacivanju informacija procurilo kojim putem je Goran Papić napredovao u policijskoj hijerarhiji.

Policijski službenici su naveli da je Papić nekompetentni službenik koji je u MUP-u zaposlen 2014. godine, a na mesto zamenika načelnika SBPOK-a došao je preko svog kuma Nebojše Stefanovića.

“Papić nema nikakvo policijsko obrazovanje i pre dolaska u MUP radio je kao KONOBAR U UGOSTITELJSKOM PREDUZEĆU SVOGA OCA, sa nezavršenom srednjom školom.

Prvo radno mesto u MUP-u bilo mu je u kontroverznom Odeljenju za poslove bezbednosti pri Kabinetu ministra policije, koje se vezuje za nezakonito praćenje novinara. Nije poznato kada je i kako Goran Papić završio srednju školu i fakultet, odnosno da li uopšte ima odgovarajuću stručnu spremu za radna mesta na kojima se našao u MUP-u.

Ono što je najkarakterističnije jeste njegovo munjevito napredovanje u karijeriji: za četiri godine stigao je do mesta zamenika SBPOK-a, čemu ne mogu da se nadaju ni školovani i iskusni policijski službenici sa 20 godina radnog staža. Za ove četiri godine prešao je put od Kabineta ministra, preko Odeljenja za opservaciju i dokumentaciju i Službe za specijalne istražne metode do Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, gde je danas zamenik načelnika“, istakao je izvor iz policije.

On je dodao da se za Gorana Papića vezuju se nikada razjašnjene afere nezakonitog prisluškivanja iza kojih je stajala Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a. Obradović je konstatovao da Srbijom vlada niz kriminalnih krugova, koji su okupljeni oko porodica Vučić, Mali i Stefanović, uz podršku kumova i „pravosuđa koje im pruža podršku“.

”Politička mafija vlada Srbijom, uz pomoć sebi bliskih rođačkih veza – otac i brat Vučića, Stefanovića, brat Siniše Malog, Ane Brnabić, uz kumove Nikolu Petrovića, Neše rominga, Zvonka Veselinovića, Milana Radoičia, Kokezu, naveo je Obradović i dodao da ti kriminalni krugovi imaju i medijsku podršku i najavio da će o svim detaljima govoriti u narednom periodu, o svakom ponaosob i naglasio da su na vrhu te kriminalne piramide braća Vučić.

Izvor: Danas

Podeli
Updated: 4 децембра, 2019 — 4:25 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *