„Pedofilija u Srbiji rasprostranjena“: Za 48 sati tri napada na devojčice

U Srbiji su se u poslednjih 48 sati dogodila čak tri napada i pokušaja silovanja devojčica. Prvi napad se desio u AVIV parku na Zvezdari, drugi u naselju Ostružnica u Beogradu, a treći u selu kod Svilajnca. Ovi stravični incidenti ponovo pokreću temu prevencije nasilja i edukacije potencijalnih žrtava.

– Ovi slučajevi pokazuju da je pedofilija izuzetno rasprostranjena u našem drustvu. Ovakve situacije ostavljaju duboke traume na decu i na njima se mora raditi.

Ono što je dobra stvar u svemu je da je u ovim slučajevima bilo pravovremene reakcije, da nije bilo težih posledica, što često, nažalost, nije slučaj – kaže Aleksandra Šandor iz Fondacije „Tijana Jurić“.

Srpsku javnost je najpre šokirala vest da je u ponedeljak nepoznati muškarac pokušao da siluje desetogodišnju devojčicu, koja se igrala sa drugom decom u AVIV parku u beogradskom naselju Zvezdara.

Muškarac je devojčicu pokušao da odvuče do toaleta tržnog centra koji se nalazi unutar AVIV parka.

– Vukao je dete ka toaletu, ali je srećom sestra devojčice počela da vrišti i tako privukla pažnju svih prisutnih da se nešto događa. Ljudi su se razjurili i počeli su da paniče. Svi su bili uplašeni i zatečeni. Policija je ubrzo opkolila tržni centar sa tri automobila, kako muškarac ne bi uspeo da pobegne. Policajci su se baš brzo tu stvorili – kazao je očevidac.

Kako je kasnije saopšteno iz MUP-a, policija je identifikovala i privela D. Š. (1960) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo obljuba sa detetom.

Istog dana, u službenim prostorijama KUD Milorad Pantić u beogradskom naselju Ostružnica, dogodio se napad na 12-togodišnju devojčicu od strane učitelja folklora D. N. (51), kojeg je policija kasnije uhapsila.

– Devojčicu je video trener folklora D. N, pozvao je nešto da je pita i uveo je u prostorije. Pošto devojčice nije bilo nekoliko minuta, njene drugarice su ušle u prostorije da vide šta se dešava, i tada su čule da devojčica vrišti. 

Devojčice su se drale „pustite je pustite je“, nakon čega je napastovana devojčica uspela nekako da pobegne. Manijak je devojčicu pipao, zavlačio joj ruke, ljubio je po vratu i ustima – objašnjava prijatelj porodice.

Aleksandra Šandor kaže da ovde vidimo da u svim sferama postoje pedofili i da je to vrlo rasprostranjeno, samo se do sad vrlo malo govorilo.

– Kroz fondaciju radimo na tome da do ovakvih slučajeva što manje i ređe dolazi kroz edukacije roditelja, dece i čitave javnosti – navodi Šandorova.

Treči slučaj se dogodio u jednom selu u opštini Svilajnac. Sveštenik, za kojeg se sumnja da je neprimereno dodirivao maloletnu devojčicu u čijoj kući je bio da bi svetio vodicu, uhapšen je zbog polnog uznemiravanja i određen mu je pritvor do 30 dana.

Kako prenose mediji, on je devojčicu uhvatio za ruku i tražio da ga poljubi u usta. On je iskoristio to što su otac i brat devojčice izašli iz kuće i poljubio je devojčicu, ali je ona odbila da njega poljubi i pobegla je iz kuće.

Ovome treba dodati i da je beogradska policija uhapsila muškarca (52) zbog krivičnog dela polno uznemiravanje. Sumnja se da je čovek 10. februara u autobusu na liniji 26 seksualno uznemiravao osamnaestogodišnju devojku.

– Pravovremena reakcija, poverenje i sigurnost da će institucije odreagovati na pravi način je jedini put da se deca zaštite. Ono što je takođe od izuzetne važnosti je da se što pre uvede i sistem Amber Alert kako bi se što pre i pravovremeno reagovalo u slučaju otmice deteta – zaključuje Aleksandra Šandor.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: април 15, 2021 — 7:40 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Treba reći „Bobu – Bob“ Srbija je daleko od civilizovanog društva – sveta (civilizovanih država) upravo zahvaljajući SANU! Ta SANU je najlopovskije društvo (intitucija) u državi Srbiji! To su potpuni paraziti i žive tako (kao paraziti) – na „grbači“ radnog naroda! Njihova (navodna) „pamet“ je potpuni lopovluk! Uzmite samo „najvećeg živog“ – srbskog pesnika Matiju Bećković-a, njegova „poezija“ je totalni besmisao i glupost, ali on je – zahvaljajući izvesnom Jovu Kapičić-u (koji ga ubacio u SANU kao „veliko uho“ – špijuna, postao – SANU – ovac i od toga – dobro živi!Isto tako (ili tome slično) izvesni majmun Oliver Antić („Dr/Mr“ i prof. BU pravnog faksa. je bio „savetnik“ Tome majmuna Nikolić-a“ – Pametnom dosta!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *