Pismo majke predsedniku Srbije

Poštovani predsedniče i ostala družino Vlade Republike Srbije,

krajnje je vreme da vam se jedna majka obrati posle svih poniženja koje smo doživeli poslednjih mesec i po dana od vas. Možda je poniženje mala reč za ono što smo doživeli.

Ne sporim da je virus zavladao celim svetom pa i našom zemljom ali je kod nas zavladala jos gora bolest, poniženje i stahovlada.

Da li ste kroz ovo vandredno stanje pokušali još da nas ponizite kao da nismo na najnižim granama ili ste stvarno hteli da nas sačuvata od virusa.

Loading...

Slažem se sa preporukama struke kako vi po novom nazivate naše lekare i profesore da sve mere moraju da se primenjuju, izlocija, maske, rukavice i sve ostalo al se pitam samo jedno da li ste se i u jedno trenutku zapitali da li su ljudi u mogučnosti sebi da obezbede te mere.

Prvih dana trčali smo od apoteke do prodavnica ne bi li nabavili ono što nam treba i ako ste vi predsedniče pričali da svega ima u našim apotekama.

Nisu se mogle naći maske, alkohol, dezinfekciona sredstva…..i sad posle mesec dana struka priznaje da ste lagali i da su građani bili u pravu. A kad su se pojavile te stvari u radnja moglu smo da ih kupimo po nerealnim cenama.

Kako mi gospodine predsedniče možete odgovoriti na pitanje da li je po zakonu da u državnim apotekama flašica medicinskog alkohola od 100 ml košta 165 dinara ili u prevodu litar 1.650 ili 15 evra. Da li je je to normalno i realno da za litar medicnskog alkohala mogli ste u tom trenutku u Srbiji kupiti 4l domaće rakije.

A maske i rukavice pa to je tek posebna priča. Pre godinu dana u vreme epidemije gripa kupovala sam maske po 20 dinara a da danas je Vlada odobrila da cena maske može biti 120 dinara što je šest puta skuplje i to baš u vreme pandemije kada su nam maske preko potrebne. A rukavice par 40 dinara a bile su 10 do početka vandrednog stanja.

Pa predsedniče da li je to zbog toga što sad hitno treba zaraditi što više novca kako bi isplatili obećanih 30.000 minimalca za radnike u naredna tri meseca. Šta misli nazovi “ doktor Siniša” koji izigrava vašeg poštara, pre 20 dana ste pričali jedno a posle svega vas potrčko Siniša izlazi sa novim informacijama o obečanih 100 evra svakom punoletnom građaninu Srbiju.

Pa dobro družino da ne kazem nešto gore pa kako vas bre nije sramota da se toliko igrate i ponižavate ovaj napaćeni narod Srbije. Penzionerima redovna penzija pa još im date na to 4.000 za Vaskrs i sad još njima jedino sigurnih 100 evra. Pa da li ste se ”družino Pere Kvržice” zapitali da li smo mi samohrane mame imale deci da kupimo hranu i zaštitnu opremu za vreme ovog vandrednog stanja, da li smo dobili platu, da li smo imali novca za Vaskrs da ofarbamo jaja a izlazite sa parolom za predstojeće izbore ”Za našu decu” pa gde su tu naša deca. Alo družino da li vi možete mirno da spavate.

Kako vas nije sramota da sad posle svega, posle obećane isplate u iznosu od 100 evra do 11.maja uslovljavate narod da mora da se javlja na neke brojeve imaginarnih telefona i još produžite isplatu na 15.jun. Za šta je to uslov da li ćemo morati prilikom poziva da obećamo da čemo glasati za vas na predstojećim izborima. Znate li vi predsedniče da sam ja kao samohrana majka već isplanirala šta mogu kupiti mom detetu za taj obećani novac. Ili vi samo znate za onu našu ”obećanje ludo radovanje”.

Eto lepo mi je muka ne mogu da gledam više vaše laži koje širite putem malih ekrana. Mesec i po dana strahujem od vaših izjava gospodin predsedniče od toga šta nas čeka, ma odakle vama pravo da lažete i mažete više ovaj narod.

Predsedniče, družino ima li kraja vašim lazima, obnamana i psihičkim nasiljem nad našim narodom.

Pišem vam u ime svih majki Srbije, a vi ako ste za predstojeće izbore istinski izašli sa parolom ”Za našu decu” stavite prst na čelo i zapitajte ste se šta ste to uradili iskreno za našu decu.

Milena Jovanović

Podeli
Updated: 28 априла, 2020 — 11:23 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *