POSLEDNJI PRAVI PATRIJARH! PAVLE: GREH JE ŠTO VLADIKE VOZE SKUPA KOLA!

Patrijarh srpski gospodin Pavle preminuo je u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji posle duže bolesti, u nedelju 15. novembra 2009. godine, ali njegov duh i mudre reči ostaju zauvek sa nama. Posebno je važno da se njegovih poruka setimo u vreme najvažnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa. Pročitajte OVDE koje običaje morate da ispoštujete.

Poruke koje nam je ostavio u amanet

Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi. Kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem, a da ne bude zločina. Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo.

Čuvajte i neprijatelje svoje i molite se za njih jer ne znaju šta rade. Kao Patrijarh srpski, svoje prvenstvo među jedinkama, a i svako prvenstvo među ljudima, shvatam kao prvenstvo služenja, žrtve i krsta.

Loading...

Crkva ne odbija ni one koji misle da su nevernici, pogotovu kad i oni traže načina da dođu u Patrijaršiju, svejedno iz kakvih namera. Uostalom, ja sam svešteno lice, a sveta tajna sveštenstva ne pravi odbir koga ćete primiti i saslušati, ako ga neka muka vodi do vas. A i grešnici su uglavnom veoma nesrećni ljudi, naročito kad su prepuni sebe.

Smatram da smo za tragediju u Jugoslaviji odgovorni svi. Da su se u ovoj situaciji raspada Jugoslavije našli danas oni ljudi koji su je na miran, ljudski način, sporazumom stvorili 1918. godine, mislim da bi je oni i razložili na miran, ljudski način, sporazumom. Greh je što vladike i čelnici crkve voze preskupa kola. Time ne pokazuju narodu skromost u pravom svetlu. Kada čobanin nije dobar ni stado nije poslušno. Zakekli su se na zavet skromnosti, kakva bi tek kola vozili da nisu!?

Podeli
Updated: 10 октобра, 2019 — 4:39 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.