Profesor Čedomir Čupić: Laž je postala preporuka za napredovanje

Na predstojeće izbore izlaze političke neznalice i kalkulanti, naveo je univerzitetski profesor u penziji Čedomir Čupić u “neizgovorenom obraćanju” koje je bilo planirano za poslednji protest “1 od 5 miliona”, preneo je N1.

Čupić je trebalo da govori na protestu 25. januara, a odlučio je da odustane kada je nekoliko sati pre skupa pročitao u zvaničnoj najavi organizatora da nije najavljen i da je tema “Naše pravo da znamo”, o čemu ga organizatori nisu upoznali, preneo je list Danas.

Posle toga, Čupić se javio organizatorki da odustaje od obraćanja jer smatra da postupak prema njemu nije bio, ne samo neprofesionalan, već odudara od običaja lepog ponašanja i dobrog ukusa u komunikaciji.

U neizgovorenom obraćanju Čupić je, objašnjavajući da je laž postala preporuka za napredovanje i da je u okviru vlasti formiran “obrazac obožavanja laži”, istakao da su to dovoljni i krupni razlozi za bojkot izbora.

Loading...

“Ne sme se izaći na izbore za koje se unapred zna da će podvalama biti lažirani. Izlazak ili neizlazak pod ovakvim uslovima nije pitanje da li je to dobro ili loše. Ko to pita, taj ne zna šta radi ili je opasni prevarant ili kalkulant”, tvrdi Čupić.

Uz navode da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne nudi nikakav kompromis, Čupić ističe da je nemoguć kompromis između istine i laži, dobra i zla.

“Razumni i svesni ljudi ne treba da srljaju u podržavanje laži i nenormalnosti. Svako ko učestvuje u ovim izborima učestvuje u nenormalnosti, podržava je i održava”, poručuje Čupić.

On je ocenio da opozicija koja poziva na bojkot treba da isključi svaki oblik nasilja, od fizičkog do onoga što se može protumačiti kao poziv na nasilje.

“U tviter porukama i komentarima, preformansima i parolama, sloganima i grafitima treba isključiti sve što bi moglo da se protumači kao podstrek i podsticanje na nasilje. Normalni i pristojni građani mogu duhovnošću i maštovitošću da označe samovoljnika i uzurpatora Aleksandra Vučića i njegove ponizne sluge i izvršitelje u partiji i vlasti”, naveo je Čupić.

Podeli
Updated: 27 јануара, 2020 — 9:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.