Reklama RTSa:Teži ste nam vi nego što je bila turska vlast

Reklama Radio televizije Srbije za serijal domaćih filmova koji su emitovani tokom ove nedelje u terminu od 13.30 izazvala je haos na društvenim mrežima jer mnogi koji su je videlit vrde da se u njoj skriva poziv za rušenje aktuelne vlasti Aleksandra Vučića. Podsećamo u toku su ulični protesti opozicije u više od 50 gradova protiv aktuelnog predsednika Srbije i njegove stranke.

Reklama od 59 sekundi sadrži niz citata iz domaćih revolucionarnih fimova, a koje pozivaju na pobunu protiv vlasti, ustanak, oružanu borbu.

“Strašno je to što mi danas preživljavamo”, “Bezakonja i nasilja ima mnogo”, “Čoveče, raja živi ko stoka”, “Glad je dotukla ljude”, “Da li još uvek veruješ da tvoja stranka treba da spašava Srbiju”, “Ceo pošteni svet te zove demon Srbije”, “Teži ste nam vi nego što je bila turska vlast”, “Mi ne pristajemo na laž”, “Srbin pamti da bez puške i oružja nema slobode”, “Ustali smo za pogažena prava naroda”, “Mi ljudi moramo da se borimo”, “Konačna pobeda mora biti naša”, poruke su koje se mogu čuti u ovoj kratkoj reklami.

Oni koji su komentarisali reklamu posebno naglašavaju da je veliki broj scena i citita u njoj uzet iz filma Timočka buna koja govori o ustanku iz 1883. kada se narod pobunio protiv vlasti kralja Milana Obrenovića i tadašnje Srpske napredne stranke.

Loading...

Dok pristalice opozicije likuju zbog ove reklame, oni koju podržavaju vlast tvrde da je to dokaz da “žuti” i dalje kontrolišu nacionalnu televizuju.

Podeli
Updated: 17 фебруара, 2019 — 6:35 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.