SAMO U SNSu – NAPREDNJAK od mesara DO MILIONERA!

Vila sa bazenom, roštiljem i boksom za pse, procenjena na oko 120.000 evra, poslovni prostori u centru grada, vikendica na Vlasinskom jezeru, koju je neko zapalio, šume i njive po jugu Srbije, samo je deo imovine gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegove bliže porodice, pokazalo je istraživanje KRIK-a i Južnih vesti. Cvetanović je devedesetih držao mesaru Mesko, a o njegovim tvrdnjama da je završavao svetske fakultete nema zvaničnih podataka.

Cvetanovića u dugogodišnjoj političkoj karijeri ne prate samo karakteristične izjave, već i velika kvadratura poseda od Brejanovca, preko Živkova do samog Leskovca.

Protiv gradonačelnika Seskovca je Agencija za borbu protiv korupcije 2017. godine pokrenula postupak upravo zbog neprijavljvanja imovine, a sredinom iste godine je kažnjen i sa 50.000 dinara jer je iz leskovačkog budžeta, bez zakonskog osnova potrošio skoro 13 miliona dinara.

Loading...

Više od sedam miliona dinara grad je bez raspisivanja javne nabavke dao za pravljenje i podelu obroka narodne kuhinje, a više od dva miliona dinara potrošeno je za sportske klubove i udruženja. Mimo zakona Cvetanović je potrošio novac za nabavku goriva, na plate sekretaru gradskog veća i rukovodiocu Službe budžetske inspekcije, ali i na vozačeve dnevnice za službena putovanja u Instanbul i Sofiju- navodi se u sudskim spisima.

Inače, Cvetanović je novinarima obećao da će odgovoriti na sva pitanja u vezi sa njegovom imovinom, ali nakon toga nije više odgovarao na telefonske pozive i SMS.

Podeli
Updated: 28 јуна, 2019 — 10:04 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.