SKANDAL U KC KRAGUJEVAC: Hirurg o trošku države starleti ugradio silicone

Doktor G.A. (1964), jedan od najpoznatijih plastičnih hirurga u Srbiji i rukovodilac odeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru u Kragujevcu, uhapšen je zbog silikona koje je ugradio izvesnoj T. S., starleti iz tog grada!

Hirurg G.A. sumnjiči se da je Kragujevčanki naplatio estetsku operaciju u kešu, a onda lažirao dokumentaciju i novac za njene nove grudi uzeo i od RFZO

Kako Kurir saznaje, prijava protiv doktora podneta je anonimno, ali je policija tokom provere dokumentacije utvrdila da se radi o poznatoj Kragujevčanki, čije je nove grudi doktor naplatio od nje lično, ali i od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Loading...

– Devojka kojoj je ovaj doktor uvećao grudi novac za intervenciju dala je medicinskoj sestri na ruke. Međutim, u dokumenta je upisana netačna dijagnoza i time je omogućeno da operaciju T. S. bolnica naplati i od RFZO. Tako je, kako se sumnja, doktor sebi pribavio korist od 128.000 dinara i 1.700 evra. Tokom provere dokumentacije i prikupljanja dokaza došlo se i do imena devojke – otkriva izvor Kurira iz istrage.

Saslušana i devojka

Prema njegovim rečima, kada je policija pozvala T. S. na saslušanje, ona je potvrdila da joj je estetski zahvat na državnoj klinici uradio doktor G.A., ali da je ona uredno platila kešom.

– Ispričala je da je dala gotovinu i da novac nije uplatila na račun KC. Posle zahvata, kako je navela, nije bila zadovoljna operacijom i izgledom grudi, pa je od doktora tražila da joj vrati deo novca ili da obavi novu operaciju. On navodno nije pristao na to – otkriva izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, policija proverava da li je doktor na ovaj način uradio još operacija.

– Uhapšena je i M. G. (43), medicinska sestra zaposlena u KC, zbog sumnje da je lekaru pomagala tako što je uzimala novac od pacijenata, predavala ga njemu, a prethodno sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodila da su obavljene intervencije koje plaća RFZO, iako je reč o estetskim operacijama, koje pod to ne potpadaju – saopštila je policija.

Isticala grudi

Inače, T. S. je na društvenim mrežama često objavljivala fotografije na kojima je isticala silikonske grudi, koje joj je napravio uhapšeni doktor.

– G.A. je priznati hirurg, često je obilazio seminare i držao predavanja kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Vlasnik je i privatne klinike u Kragujevcu – objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, osim doktora i medicinske sestre M. G., u akciji policije uhapšeno je još 11 osoba, među kojima je još dvoje zaposlenih

Podeli
Updated: 21 септембра, 2019 — 9:18 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.