SKROMAN NARODSKI PREDSEDNIK: Vučić se ponovio jaknom od 3.000 dolara

Nema dana da lider SNS-a Aleksandar Vučić ne izjavi da živi skromno i da je pošten, iako njegova porodica u Beogradu poseduje 786 kvadrata stambenog prostora.

Kako je u više navrata ponovio, živi od predsedničke plate koja iznosi oko 1.000 evra, i opet uspeva da plati deci školarinu u privatnim školama.

Međutim, na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja pokazuje da je u Njujorku u noćnim satima kupovao, ne samo knjige, već i skupocene jakne.

Kao što možete videti na snimku a i sami potražiti na internetu, Vučić je na poslednjem javnom nastupu ponovio jaknu koja stocopretno liči na jaknu Loro Piana koja se ne može kupiti ispod 2.500 dolara, zavisno od države i radnje (poreza).

Nije prošao nezapažen ni sako iz kolekcije „Cesare Attolini koji nosi i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Imovinski karton premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavljen na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ukazuje da je jedan od najsiromašnijih državnika u regionu.

Vlasnik je samo jedne garsonjere od 30 metara kvadratnih. Ne poseduje ništa više od imovine – ni automobil, ni firmu, niti ušteđevinu u banci. Plata mu je oko hiljadu evra mesečno, tako da je čak i kupovina garsonjere za njega bila luksuz.

Vučićeva porodica, međutim, poseduje veći broj nekretnina u glavnom gradu. Uglavnom su to veliki stanovi na lokacijama gde su skupi kvadrati, pokazuje istraživanje Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Premijerova supruga vlasnik je stana od oko 100 kvadrata koji se nalazi odmah pored njegove garsonjere u naselju „Belvil“. Kupila ga je od biznismena za kog opozicija tvrdi da je blizak vlasti.

Stan od 118 kvadrata u Yubiznis centru, koji je Vučić otkupio od države devedesetih, nije jasno čiji je. Iako ga je Vučić ugovorom poklonio bivšoj supruzi, ugovor o poklonu nikada nije stigao do katastra pa se premijer i dalje zvanično vodi kao vlasnik stana.

Brat premijera vlasnik je stana od 108 kvadrata na Novom Beogradu.

Premijerovi roditelji vlasnici su porodične kuće u Jajincima od skoro 200 kvadrata, stana od 112 kvadrata u centru Beograda i stana od 80 na Novom Beogradu. Majka je imala još jedan stan od 62 kvadrata u Beogradu, ali ga je prodala dok je trajalo istraživanje KRIK-a. Njihov najskuplji stan nalazi se u Krunskoj ulici, a premijerov otac dobio ga je krajem devedesetih godina u razmeni sa Narodnom bankom. Razmena je, prema mišljenju stručnjaka, bila na štetu banke.

Ukupna površina nekretnina, ne računajući nedavno prodat stan, je 786 metara kvadratnih, a prema tržišnim cenama vrede milion i sto šezdeset hiljada evra. Nedavno prodat stan vredan je 75.000 evra.

Premijer Vučić od 2012. godine prima platu u proseku od hiljadu evra mesečno, dok je plata njegove supruge u Ministarstvu spoljnih poslova 65 hiljada dinara. Roditelji Anđelko i Angelina su penzioneri i primaju, prema izjavi Vučića, penzije od 90.000 i 80.000 dinara mesečno. Plata brata Andreja, koji radi u Narodnoj banci Srbije, nepoznata je.

Podeli
Updated: 28 априла, 2020 — 2:07 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *