Svečano otvorena pečurka za AUTOBUS!

Meštani sela Bigrenica nadomak Ćuprije mogu da se pohvale Javnim komunalnim preduzećem „Usluga“ koje, kako njegov direktor kaže, ispunjava zadate rokove za obvaljanje radova.

Ovoga puta ispunilo je rok za, verovali ili ne, postavljanje pečurke na autobuskom stajalištu u tom mestu. I, poput reklama iz tv prodaje – to nije sve! Stanica je čak i izbetonirana!

Ako ste mislili da je svečanim otvaranjem lifta završeno sa samopromocijom organa države i lokalne samouprave, varate se.

– Još jedno obećanje koje je dala lokalna samouprava svojim meštanima, konkretno žiteljima Bigrenice ispunjeno je u zakazanom roku – glasi uvod u prilog koji se bavi ovim „infrastrukturnim podvigom“.

– Bigrenčani koji čekaju autobuse za Ćupriju biće ubuduće zaštićeni od sunca, kiše i snega – izjavio je za TV Ćuprija Branimir Tazić, direktor JKP „Usluga“, sa žarom i ponosom kao da se radi o izgradnji hotela sa minimum četiri zvezice.

– Autobusko stajalište u Bigrenici kod mesta koje meštani tamo zovu Kruška je, po dogovoru koji je lokalna samouprava imala na tribini u Bigrenici od pre nedelju dana, ispoštovala rokove kako je rečeno. U petak, 28. juna su postavljeni ankeri i iskopan je temelj.

U dogovoru sa stručnim licima iz Direkcije za izgradnju grada određena je tačna lokacija, udaljenost od puta, temelj je iskopan prema propisima jer autobusko stajalište prilikom udara vetra treba da bude stabilno i u ponedeljak je postavljeno stajalište – rekao je direktor ovog preduzeća slavodobitno, dodajući da su, osim izgradnje stanice u određenom roku i po propisanim standardima, da je preduzeće uradilo čak i ono što nije obećalo građanima.

– Nismo obećali meštanima, ali uradili smo i jedan plato pored stajališta kako bi putnicima bilo pristupačno da u lošim vremenskim uslovima mogu da nađu zaklon. Ono što smo rekli, uradili smo u datim rokovima – istakao je direktor platoom nazivajući 1-2 metra kvadratnih betona ispod pečurke.

Imajući u vidu sve češće savete ekonomskih analitičara i Fiskalnog saveta zbog manjka stranih investicija u Srbiji da država ulaže u kapitalne investicije, trebalo bi pozdraviti lokalnu samoupravu i komunalno preduzeće „Usluga“ i njihovo sprovođenje u delo ovog stava i to na način utvrđen rokom, i propisima.

Još kada bi se i ostale investicije, poput izgradnji pruga i puteva izvršavale u zakonskom roku, onda bi to bilo vredno vesti.

Podeli
Updated: јул 29, 2020 — 9:17 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *