UDARIO BANANU DEČAKU – Okršaj Vučića sa detetom je tužna metafora

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić je u okviru turneje „Budućnost Srbije“ posetio Veliko Gradište gde se, između ostalog, obratio mladim košarkašima kluba Požarevac, a sa jednim od dečaka je i demonstrirao svoju veštinu u ovom sportu.I još po nešto.

Praktičan kakav jeste, u ovoj životnoj lekciji je rešio da na licu mesta pređe s reči na dela, a imao je i tu sreću da mu na crtu izađe mnogo slabiji protivnik – dete.

Možda biste očekivali da će predsednik naše republike pokazati bar malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba – malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci srećni, sve ovce na broju. Ali ne i Vučić. On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naaaaročito kad je u igri dete.

Setimo se samo kako je zarad malo jeftinih poena usred epidemije gripa bez maske grlio mališana koji boluje od raka ili kako je za svoj politički arsenal instrumentalizovao i borbu za život malog Dušana Todorovića. Šta je onda jedna rampa za malog iz Požarevca, kog u životu ionako čeka mnogo takvih prepreka? Nek na vreme nauči da gubi i da pruži ruku „boljem“, nek na vreme sazna šta znači „banana država“.

Loading...

„Bilo mi je divno da vidim vaša nasmejana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu“, poručio je predsednik na kraju, a mi smo sigurni da je tako i mislio, jedino što im on neće olakšati.

Podeli
Updated: 8 априла, 2019 — 7:53 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Doakazujem ti da sam ja svemoćni, nepobedivi, tvoj bog i mag tvog života.Ne dam ti da dišeš, da prođeš, da pobediš bez mene. Uvek se moram dokazati da sam bolji i od male dece, šta su oni bez mene, niko i ništa. Očito se nije izživeo u detinjstvu te sada pokazuje šta ume i zna. Ne sme da izađe na duel sa nekim matorijim koji će ga predriblovati, proći i dati koš, isto tako kao što ne sme da izađe na duel sa opozicionim protivnicima koji bi ga predribovali pred narodom . Boji se da će mu kruna pasti sa glave.Ima to nečeg bolesnog. Leči se kompleks niže vrednosti, neka mu Tadić da pouku, dijagnozu i način lečenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *