UDARIO BANANU DEČAKU – Okršaj Vučića sa detetom je tužna metafora

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić je u okviru turneje „Budućnost Srbije“ posetio Veliko Gradište gde se, između ostalog, obratio mladim košarkašima kluba Požarevac, a sa jednim od dečaka je i demonstrirao svoju veštinu u ovom sportu.I još po nešto.

Praktičan kakav jeste, u ovoj životnoj lekciji je rešio da na licu mesta pređe s reči na dela, a imao je i tu sreću da mu na crtu izađe mnogo slabiji protivnik – dete.

Možda biste očekivali da će predsednik naše republike pokazati bar malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba – malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci srećni, sve ovce na broju. Ali ne i Vučić. On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naaaaročito kad je u igri dete.

Loading...

Setimo se samo kako je zarad malo jeftinih poena usred epidemije gripa bez maske grlio mališana koji boluje od raka ili kako je za svoj politički arsenal instrumentalizovao i borbu za život malog Dušana Todorovića. Šta je onda jedna rampa za malog iz Požarevca, kog u životu ionako čeka mnogo takvih prepreka? Nek na vreme nauči da gubi i da pruži ruku „boljem“, nek na vreme sazna šta znači „banana država“.

„Bilo mi je divno da vidim vaša nasmejana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu“, poručio je predsednik na kraju, a mi smo sigurni da je tako i mislio, jedino što im on neće olakšati.

Podeli
Updated: 8 априла, 2019 — 7:53 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Doakazujem ti da sam ja svemoćni, nepobedivi, tvoj bog i mag tvog života.Ne dam ti da dišeš, da prođeš, da pobediš bez mene. Uvek se moram dokazati da sam bolji i od male dece, šta su oni bez mene, niko i ništa. Očito se nije izživeo u detinjstvu te sada pokazuje šta ume i zna. Ne sme da izađe na duel sa nekim matorijim koji će ga predriblovati, proći i dati koš, isto tako kao što ne sme da izađe na duel sa opozicionim protivnicima koji bi ga predribovali pred narodom . Boji se da će mu kruna pasti sa glave.Ima to nečeg bolesnog. Leči se kompleks niže vrednosti, neka mu Tadić da pouku, dijagnozu i način lečenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.