Uveli struju na groblje, a onda im stigli računi za tv pretplatu!

Kad su meštani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im uz račun dobiti i televizijsku pretplatu.

Oni se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa, i kažu da „njihovi mrtvi ne bi gledali turske serije ni kad bi mogli“.

Ilija Domanović, predsednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje meštane u zahtevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer – ko to na groblju pak gleda televiziju?

Ubeđen je da njegovog pretka, koji je sahranjen pre 274 godine, „uopšte ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u Parovima“.

„Nelogično je i besmisleno da tamo gde su mrtvi i tamo gde nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para“, priča Ilija za emisiju „Nećete verovati“.

Sa njim se slažu i ostali meštani sela Lisice koji ne znaju „kako to da mora da se plaća televizijska pretplata u večnoj kući“.

„U redu je da račun stiže u domaćinstva u kom se gleda televizisjki program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmešna“, kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija je u ime svih mještana upravo na lokalnom groblju izneo svoje zahteve.

„Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine – naglašava Ilija Domanović.

Meštani sela Lisice kažu da njihove pretke sigurno ne zanimaju turske serije, rijaliti programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mestu nisu potrebni piplmetri jer je „gledanost sigurno mala“.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli
Updated: 29 априла, 2019 — 7:53 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Zemljo Srbijo, kuda ides? Kazu „pravna drzava“. Kakav pravnik takvo pravo (drzava).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *