VUČIĆ ME JE SLAGAO: Majka Tibora Cerne poginulog heroja sa Košara (VIDEO)

Žalosno je što je danas ovako jer se prisećam dana svečanog otvaranja spomenika mom sinu Tiboru u Debeljači… Tada su mi data obećanja od strane našeg predsednika države Aleksandra Vučića…„Ja sam svoga sina poslala u vojsku, ne u rat. Ali ova država ga je angažovala da ratuje za nju i svi oni mladi ljudi koji su poginuli dole, poginuli su zato što nisu imali kud.

Imali su izbor ili da budeš dezerter ili da braniš državu u kojoj živiš, kaže Kata Cerna, majka heroja Tibora Cerne, kome je u Debeljači podignut spomenik zbog junaštva i herojske smrti na Košarama.Ratni heroji danima protestuju ispred Predsedništva, ali Aleksandar Vučić i režimski mediji se njima ne bave (osim kad je potrebno da se preko mučki ubijenih junaka sa Košara i Paštrika skupljaju politički poeni i podiže rejting tabloida).

Kata Cerna vidno razočarana priča na koji način današnja Srbija postupa prema preživelim junacima sa Košara i Paštrika, ali i porodicama stradalih srpskih heroja koji su branili granicu Kosova i Metohije.„Moj sin je izabrao da brani svoju zemlju, kao i svi njegovi ratni drugovi. Dali su maksimalno sve od sebe da odbrane Srbiju na Kosovu i Metohiji, dali su svoje mlade živote. Da li im je za tu žrtvu ovo danas hvala? Zar ovako, posle dvadeset godina žive ti heroji, koji su onda imali dvadesetak godina, a sad četrdesetak?

Zar da danas budu totalno degradirani, da čak ne mogu ni da se leče u svojoj državi Srbiji“?!„Nažalost, naša država nije se mnogo potrudila oko pomoći srpskim borcima, ni odmah posle rata, ni danas kada im nacrtom novoga Zakona o pravima boraca i vojnim ratnim invalidima, još više odmaže”, teško podnosi nepravdu Kata Cerna, majka srpskog heroja, Tibora Cerne.Kata priča u improvizovanom veteranskom kampu ispred Predsedništva, gde je došla da podrži danonoćni protest njegovih ratnih drugova, heroja i boraca, kao što se i njen sin Tibor junački i složno borio za slobodu, pravdu i državu Srbiju na Kosovu i Metohiji.„Žalosno je što je danas ovako jer se prisećam dana svečanog otvaranja spomenika mom sinu Tiboru u Debeljači…

Tada su mi data obećanja od strane našeg predsednika države Aleksandra Vučića. Obećao je da će se poboljšati položaj boraca, a ta obećanja ne samo da nisu ispunjena, nego sada hoće i da im postojaća prava koja imaju sadašnjim zakonom, ukinu! Doneli su nacrt novoga Zakona koji će pogoršati njihova prava. Žalosno je i da po pitanju lečenja, borci moraju da prođu i po pet komisija da bi došli do VMA, do bolnice koju je gradio sav naš narod!

Mislim da ja, kao majka poginulog momka od dvadeset godina, imam mnogo veća prava da odem na taj VMA, ali ta prava nemam! Nego, draga gospodo koja donosite odluke o našim životima, da li ćemo živeti? Ili ćete nas ostaviti da umiremo, lagano, polagano, do izgladnivanja”, kao i svi ispred Predsedništva, pita i Katica Cerna.

Podeli
Updated: октобар 14, 2019 — 11:20 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Dižu spomenike pevačima i daju im nacionalne penzije a borce i heroje zaboravljaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *