Vučić: Svi koji ne misle kao ja su kreteni! (VIDEO)

Aleksandar Vučić nikako da isprazni svoje mladalačke frustracije, ovoga puta nije glumio smirenost, već bez trunke blama opoziciju, a i samim tim i svakog ko ne podržava njegovu autokratiju, nazvao je kretenima, i to nekoliko puta.

– Ja sam predsednik Srbije, treba da donosim važne odluke. A kretenima da kažem da su kreteni. Super, da l’ kreteni mogu da imaju 3, 5 ili 20 odsto? Pa mogu. Imali smo neke koji su imali 21-21 odsto. Šta da radite, to vam je život – rekao je Vučić, govoreći o opoziciji.

Ovako govori predsednik Republike Srbije, neko ko bi trebalo da bude predsednik svih građana, a ne samo svoje naprednjačke svite.

Za njega su kreteni oni koji neće da se pomire sa tim da je u poslednjih 10 godina od kada je politička bolest koje se naziva Srpskom naprednom strankom zaposela Srbiju i krenula sa potpunim urušavanjem svega pristojnog i pravičnog u našoj zemlji. 

Kreteni su izgleda i oni koji nisu progutali režimsku pilulu zlatnog doba, pa oko sebe ne vide zlato, med i mleko, već vatru zapaljene kuće novinara, dim sa spaljenih deponija i zagađenih gradova, krv pretučenih demonstranata i glad i stid radnika koje izrabljuju strani investitori.

Kreteni su očito i oni koji su čitali „Vođu“ Radoje Domanović, pa ne žele da se priključe koloni koju prati slepac i koja će neminovno, kao u lektiri, zajedno sa slepcem doživeti krah.

Svi oni koji ne pripadaju SNS kartelu, spadaju u grupu kretena, dok svako ko na sebe stavi naprednjački žig, postaje akademik, stručnjak, pošten čovek koji ne ruši državu. Jer država – to je On, svoje pipke je ugurao u svaku instituciju, preuzeo kontrolu i proglasio se Srbijom.

U večitoj borbi dobra i zla, reklo bi se da je čast biti među onima koje Vučić naziva kretenima. Jer ako su kreteni oni koji i dalje veruju u demokratiju, vladavinu prava, nezavisnost sudstva, medijske i ljudske slobode, a intelektualci oni koji su od Srbije stvorili privatnu prćiju jedne porodice i njihovih kumova i drugova, čast je biti među „kretenima“.

Ko ima oči da vidi i uši da čuje, on će i čuti i videti jednu i drugu stranu. I one koji su „kreteni“, a i Vučićeve intelektualce. Pa samo na osnovu toga što se izgovori, dovoljno je videti ko je kreten, kome ni sav marketing i PR sveta ne može da sakrije pravo lice. Džaba se trudi da naprednjačkom šminkom prekrije svoje radikalne bore. 

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: октобар 11, 2021 — 3:24 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *