Zadužio je Srbiju više nego Milošević, Koštunica, Đinđić i Tadić zajedno!

Srbija danas: Čega se pametan stidi time se budala oduvek ponosila. Pročitaćete ovde ispod hvalospeve Vučića o tome kako je u proteklih devet godina povećao BDP za nekih 50%. Ono što uvek zaboravi da napomene je činjenica da je za tih istih devet godina sam zadužio Srbiji više nego Tito, Milošević, Koštunica, Đinđić i Tadić zajedno! U momentu njegovog dolaska na vlast 2012. godine javnig dug je bio negde na 15 milijardi evra a sa zazdivanjem države do kraja godine koja su već najavljen i zbog kojih je već urađen rebalans budžeta javni dug Republike Srbije na kraju ove fiskalne godine iznosiće preko 35 milijardi evra.

Novac koji je napredna narko fašistička banda pozajmljivala u proteklih devet godina mahom je otišao na masovnu sistemsku i endemsku korupciju dok je manji deo potrošen na infrastrukturu gde su mnogi radovi na infrastrukturnim objektima preplaćivani po dva ili tri puta. Ono što ekonomski ubica Aleksandar Vučić ne pominje kada hvali njegove uspehe u ekonomiji su i masovni spoljno-trgovinski defciti koji se mere sa po pet, šest milijardi evra svake godine od njegovog dolaska na vlast a taj spoljno-trgovinski deficit ove godine je toliki i takav da ni zvanična državna statistika nigde ne objavljuje podatake o njemu iako smo već u drugom kvartalu 2021. godine.

Taj rast BDP koji se statistički prikazuje dobrim delom imaju da zahvale činjenici da su desetine milijarde evra koji su uzeti na zajam bukvalno spiskani i skrljani radi očuvanja socijalnog mira a da ništa konkretno nije urađeno po pitanju ekonomskog sistema, privrede, proizvodnje i izvoza. Aleksandar Vučić i njegova napredna narko fašistička banda nisu ništa drugo do grupa ekonomskih ubica jer su rasprodali gotovo sve od državne imovine što su mogli da rasprodaju. Ostao im je još Telekom i EPS i Srbija će biti kompletno i totalno ekonomski devastirana zemlja bez ikakave mogućnosti vođenja suverene ekonomske politike jer će sve u njoj biti u vlasništvu stranaca koji su Vučića i njegovu narko bandu i doveli na vlast.

Kako je rekao Vučić, ove godine se očekuje da Srbija dostigne visinu BDP-a, u apsolutnim brojkama, preko 50 milijardi, što je povećanje do 50 odsto u poslednjih devet godina, budući da je visina BDP-a 2012. godine bila 33,6 milijardi.

Uz to, podsetio je, u međuvremenu su se desile katastrofalne 2014. godina, zbog poplava, i 2020. zbog korona virusa, a Srbija je ipak uspela da napravi rast.

„Za 50 odsto je obim i vrednost svega što u Srbiji napravimo naraslo za svega devet godina i sada više ne pričamo o povratuku na 1989. godinu, jer smo mnogo ispred. I to mnogo govori“, rekao je Vučić za TV Pink.

Predsednik je istakao da je ponosan na uspeh Srbije kada su u pitanju infrastrukturni projekti, kao i na dogovor sa EU o pomoći u izgradnji pruge do Severne Makedonije, dok se i sa kineskim prijateljima radi mnogo projekata.

Uz pugu Beograd – Niš i dalje ka Severnoj Makedoniji, podsetio je da je počela gradnja Fruškogorskog koridora, a gradiće se i brze saobraćajnice do Požarevca, zatim do Gradišta i Golupca.

Dodao je da Moravski koridor uveliko napreduje, kao i deonice Ruma-Šabac, Kuzmin-Sremska Rača, a uskoro bi, naveo je, trebalo da se završe „papiri“ za brzu saobraćajnicu Beograd – Zrenjanin.

„Uskoro bi trebalo da, posle deonice Čačak-Požega, idemo na deonicu auto-puta od Požege ka Arilju, Ivanjici, Sjenici, Dugoj poljani, do granice sa Crnom Gorom. Nadamo se da će Crna Gora pronaći novac da uradi 60 kilometara auto-puta od Boljara do dela puta koji je već izgrađen“, rekao je Vučić.

Srbija dobija drugačiji izgled za devet, deset meseci, podvukao je on.

„Od 2012. do 2021. godine 50 odsto smo uvećali, u apsolutnim brojakama, BDP naše zemlje, ali toliko su uvećane i plate, u realnim brojevima, u nominalnim i više 60 odsto. Penzioneri imaju najveće penzije u istoriji, ali to još nije dovoljno i zato posebno brinemo o njima“, rekao je Vučić.

Podeli
Updated: мај 6, 2021 — 8:50 pm

3 Comments

Add a Comment
  1. Zaduzio daleko vise nego sto je TITO zaduzio Jugoslaviju. Ko ce to da vraca . On nece on ce u bezaniju sa porodicom. ali ovi sto su ga glasali gde ce oni bezati kad im pocnemo naplacivati dug koji je od 2012 tezak i pretezak , pa naplata za umrle , ubijene, isiromasene. Pokradene invalide , penzionere. plate. Bice tuga pregolema. ali tako se mora da se sa svagda naucimo pameti.

  2. Tacni podaci su :15,7 mlrd sa pocetka vladavine SNS a trenutno 42,7 mlrd …

  3. Zaista nekorektno ili iz neznanja ili namerno,… Preuzet je dug od 14,3 mil. Eura, sada je prešao 42 milijardi… Tek kada N budu vlast i će sta da se vidi od našeg rasta i blagostanja,…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *