ZBOG VUČIĆEVE POSETE VRANJU NA ORONULE ZGRADE LEPE SLIKE SREĐENIH FASADA

Sedam godina posle požara, pozorište ”Bora Stanković” u Vranju dobilo je novu zgradu. Pošto je najavljen dolazak brojnih visokih zvanica, uključujući i predsednika države, na otvaranje u ponedeljak, lokalna samouprava je susednu, oronulu zgradu, “umotala” u plakat koji “imitira” fasadu. Građani su burno reagovali na mrežama. Za neke to su Potemkinova sela”, a za vranjske vlasti – to je lepa pozadina za svečanost koju spremaju.

U Vranju poslednje pripreme pred veliki dan u ponedeljak 21. oktobra. Svečano otvaranje nove zgrade pozorišta Bora Stanković i dolazak predsednika Srbije. Oronule fasade uz samu novu zgradu teatra ne smeju da naruže kadar na ceremoniji, pa su prekrivene platnom sa oslikanom fasadom.

Urednik portala Info Vranjske za N1 kaže da su kolege i on bili šokirani kada su videli da se postavlja, kako ovde kažu, mušema preko čitave fasade na jednom od najprometnijih vranjskih skverova.

“Bez ikakvog obrazloženja, na postavljanju toga su radili radnici javnih preduzeća, koji inače ovde rade sve sto SNS-u treba. Ja čak sumnjam da je ta tapeta pokretna i da njome zapušuju rupe svuda po Srbiji gde je potrebno”, kaže Saša Stojkovic sa portala Info Vranjske.

Loading...

Na jugu, kada dolaze gosti iz prestonice, generalno spremanje je obavezno, pa je ovde bilo potrebno srediti i park pored pozorišta, gde će gosti proći. Činjenica da je oktobar ne smeta da se zasadi i novo cveće. Odmah preko puta “platnene fasade” za koju su neki bili uvereni da je – prava.

Objašnjenje da li je u pitanju umetnička instalacija ili “pokrivanje” za ruglo u centru koje bi moglo izazvati kritike, od gradonačelnika nismo uspeli da čujemo. Uputio je na direktora pozorišta koji je bio prezauzet da govori o onome što Vranjance čitavog dana šokira. Direktor JP za urbanizam i izgradnju poručio je da je ovo trenutno rešenje, jer je sporni objekat u procesu restitucije, pa nisu dobili dozvolu da ga rekonstruišu. Platno će biti uklonjeno čim svečanost prođe.

IZVOR: N1

Podeli
Updated: 17 октобра, 2019 — 6:46 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.