ZLATNO DOBA SRBIJE – LUNA ZARADILA 170.000 EVRA! Blogerka postala rekorderka po zaradi u rijalitiju!

Svih devet članova Saveta MZ Begeč biće iz SNS, rezultat je nedeljnih izbora u tom selu, jedinom u Gradskoj zajednici Novog Sada u kojem do sada nisu vladali naprednjaci.

Prema rečima dosadašnjeg predsednika Saveta MZ Begeč Nikole Živanova, glasalo je oko 60 posto Begečana.

On kaže da je SNS realizovala svoju standardnu kampanju kombinovanu sa obećanjima i pritiscima. Lokalni mediji su objavljivali da su pojedinim kandidatima koji nisu iz SNS stizale pretnje, a da su ekipe naprednjaka obilazile birače od kuće do kuće savetujući im za koga da glasaju.

– Priznajem izbornu volju građana, bez obzira da li su glasali svojevoljno, pod pritiskom ili su svoj glas prodali. To je volja građana, mada dobar deo njih nije glasao. Ali, i to je neki stav. Da li su bili nezainteresovani, bojkotovali ili su bili zastrašeni, sada nije bitno. Politička kampanja je bila kao u celoj Srbiji i Begeč je samo uključen u taj niz aktivnosti SNS – kaže Živanov.

Loading...

Nekoliko nedelja pred izbore gradska vlast je užurbano uređivala ulice, a paralelno sa radovima sledili su i ozbiljni pritisci na kandidate koji nisu članovi SNS i građane koji se nisu izjasnili o podršci naprednjacima. Zbog svega toga, Begeč je bio okupirano selo izjavio je Živanov za Vojvođanski istraživački centar VOICE.

On je još rekao da je selom kružila neproverena priča da se glas plaća sa 2.000 dinara, te da se dele i paketi, a bilo je i uznemiravanja protivkandidata koji se prate i snimaju na javnim mestima dok dele svoj propagandni materijal.

Prema izbornoj dinamici, novi sastav Saveta MZ Begeč preuzeće vlastd u selu najkasnije do ponedeljka, 15. jula.

Podeli
Updated: 8 јула, 2019 — 9:15 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.