ZORANA MIHAJLOVIĆ: Takozvani ekolozi su AGRESIVNI FANATICI I LAŽOVI

Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji procenjena je na više od 200 milijardi evra, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ocenila da je puno agresije, fanatizma i neistina koje izgovaraju oni koji se danas nazivaju, kako je rekla, takozvanim ekolozima u Srbiji.

„Možemo da se slažemo ili ne, ali je važno da baratamo činjenicama, umesto da skupljamo poene na poluinformacijama i zastrašivanju građana“, rekla je Zorana Mihajlović za TV Hepi i upitala hoćemo li da zatvaramo sve, po svaku cenu, iako nam donosi dobro.

Zorana Mihajlović je podsetila da nikakav ugovor sa Rio Tintom neće biti potpisan dok ne budemo imali sve neophodne studije uticaja na životnu sredinu i dok svi ne budu imali uvid u to, sapšteno je iz Ministarstva.

Ona je navela da je do 21. maja otvoren poziv za lokalne samouprave da se prijave za subvencionisanje energetske efikasnosti, te da je neophodno da smanjimo potrošnju električne energije između 35 i 45 odsto.

„Lokalne samouprave će raspisati dva javna poziva – jedan za kompanije koje će te poslove realizovati, a drugi u toku jula za građane, da se jave i zamene stolariju“, rekla je Zorana Mihajlović i objasnila da je reč o pilot projektu, a da se sledeće godine očekuje budžet od najmanje 150 miliona evra samo za zamenu stolarije.

Pročitajte više o tome ko je Zorana Mihajlović u članku ispod.

Podeli
Updated: мај 4, 2021 — 6:38 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *