U čemu se razlikuje državnik od laprdala?

Doručak, ručak, obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića naciji, večera. Ovako izgleda svakodnevica u našoj zemlji i to ne samo u doba koronavirusa. U Nemačkoj će se, sa druge strane, Angela Merkel obratiti naciji, prvi put za 14 godina vladavine.

Da nije političar, uzevši u obzir koliko voli objektiv, Aleksandar Vučić bi sasvim sigurno bio glumac… a i afinitete prema tome je pokazivao poprilično često. Jedino češće od toga – obraćao se naciji.

Nije bilo pitanje da li je nadležan za određene teme i pitanja, on se obraćao, kao – vidar, ćata, nadrilekar, vojni stručnjak, ekonomski mag, što neko napisa na Tviteru – „samo još nije bio automehaničar, mogao bi alnaser da mi pogleda“.

Sa druge strane, ozbiljna državnica, kakva je Angela Merkel, to radi izuzetno retko.

Loading...

– Angela Merkel će se večeras prvi put za 14 godina vladavine obratiti naciji, a da to nije njeno novogodišnje obraćanje!!! Nemci imaju državnika, a mi svakodnevno laprdalo – napisao je Vujić.

Međutim, nije poenta samo u obraćanju predsednika svaki dan, opcija „mute“ na daljinskom upravljaču je spasonosna po mentalno zdravlje, u čemu je stvar? Odgovor će vam dati Ezopova basna:

– Dečak je čuvao stado ovaca u obližnjoj šumi, dok su za to vreme seljani iz njegovog sela obrađivali obližnje njihve. Bilo mu je jako dosadno dok je provodio dane sa svojim ovčicama, pa je odlučio da se malo zabavi.

Popeo se na obližnji breg i počeo vikati „Vuk! Vuk! Upomoć, vuk!“ Seljani su čuli povike i pojurili da pomognu dečaku, ali kada su stigli, videli su ovce koje mirno pasu i dečaka koji se grohotom smeje. Opomenuli su ga da to nije u redu i da ne priziva nesreću.

Dečak je odmahnuo rukom i nastavio da se naslađuje. Narednih dana je još nekoliko pta prevario seljane. Jednoga dana iz šume izlete vuk i ustremi se na dečakovo stado. Dečak je povika „Vuk, vuk! Upomoć! Vuk!“ Seljani su mislili da dečak opet pokušava da ih prevari pa se nisu obazirali na njegove povike. Tako je dečak ostao bez svog stada“.

Tako da, možda ipak nije krivica naroda što je, kako predsednik kaže, „neozbiljno shvatio situaciju sa koronavirusom“. Možda ipak nije…

Podeli
Updated: 18 марта, 2020 — 10:32 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.