Slovenija: Poslanik podneo ostavku posle krađe sendviča

Poslanik slovenačkog parlamenta podneo je ostavku pošto je ukrao sendvič iz radnje u Ljubljani jer ga je, kako kaže, osoblje ignorisalo.

Darij Krajčič je rekao za lokalne medije da se iznervirao što ga zaposleni nisu primećivali „kao da je vazduh“ – te je rešio da iskuša obezbeđenje supermarketa tako što će se išetati iz radnje.
Niko nije primetio krađu, ali Krajčič, član vladajuće Liste Marjana Šareca, kaže da se kasnije vratio u radnju i platio sendvič.

Krajčič se izvinio i rekao da žali zbog tog „socijalnog eksperimenta. Možda se ovaj događaj ne bi ni pročuo da sam Krajčič nije sve ispričao drugim poslanicima na sastanku skupštinskog odbora u sredu.

„Stajao sam bar tri minuta pored tezge“, ispričao je 54-godišnji političar za privatnu televiziju Pop. Troje zaposlenih u supermarketu ga, navodno, nisu primećivali dok su ćaskali iza polica. Zbog toga je Krajčič, nekada profesor, odlučio da testira njihovu pažnju. Niko nije pošao za mnom, niko nije ni viknuo“, ispričao je, navodeći da preterano oslanjanje na video nadzor dovodi do toga da zaposleni ponekad „nešto previde.“

Loading...

Poslanici su se na sastanku smejali, ali je dan kasnije Brane Golubović, šef poslaničkog kluba Krajčičeve partije, izjavio da je njegovo ponašanje „neprihvatljivo“.

„Krajičič je preuzeo odgovornost za to i podneo ostavku po sopstvenoj volji… u skladu sa visokim moralnim standardima“ Liste Marjana Šareca, rekao je Golubović novinarima.
Krajčič je izabran za poslanika u septembru 2018, kada je Lista Marjana Šareca, partija levog centra, postala glavni partner u vladajućoj koaliciji.

Izvor: BBC

Podeli
Updated: 21 фебруара, 2019 — 10:46 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Pitanje se postavlja. Da li iz ovog (slovenačkog) primera mogu srbski „parlamentarci“ nešto naučiti, recimo: Šta je m o r a l? Šta je moralno? A šta nije moralno? Ne verujem! Jer, u Srbiji se takve stvari ne učijo u školi (obzirom da se u školu (srednju/visoku) ne ide (ne pohađa) nego se diplome (i ispiti) kupuju „na pijaci“! Toma majmun Nikolić je tako kupio diplomu „MASTER“ i postao „preCednik“ države Srbije, odmah je instalirao i svog sina da bude „gradonačelnik“ Kragujevce sa (verovatno) isto tako kupljenom diplomom, jer i sin mu odmah prodavao „plesnive torte“ ukradene sa deponije koje je isto njegova sanitarna inspekcija zaplenila kao „plesnive“ i deponirala na odpad/deponiju a ovaj (sin) sa svojom službom to opet ukrao i prodao građanima da bi posle (kad je bilo prodato „odkrio“ to („krađu“) i prijavio medijima kao „savestan“ gradonačelnik koji (eto) „brine“ o svojim sugrađanima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.