Počelo je: Musk predstavlja čip koji se ugrađuje u mozak i spaja nas s računarima

Neuralink, kontroverzni čip Elona Muska, koji će se ugrađivati u mozak, stiže mnogo ranije nego što smo mislili – naime, “demo” verziju ove tehnologije videćemo već ovog petka!

Vest je stigla manje od mesec dana nakon što je Musk najavio da je njegova poslednja start-up kompanija, Neurolink, razvila čip koji će promeniti svet.

Kako tvrde, uz njega će prohodati oni koji su nepokretni, kontrolirasaćemo raspoloženje, unaprediti ljudske sposobnosti, a muziku ćemo streamovati direktno u mozak.

Musk je prethodno, uz poruku “ujedinjenje sa veštačkom inteligencijom (AI)”, najavio da ćemo demonstraciju čipa videti u noći sa petka na subotu, na događaju koji će se održati, po našem vremenu, u ponoć.

Musk je objavio kako ćemo u petak videti robota, koji je stvoren da priključi ovu tehnologiju na naš mozak, a saznat ćemo i dokle su došli s testiranjem na ljudima.

Cilj kompanije Neurolink je spojiti ljude s računarima, a Musk je već nekoliko puta kazao kako želi ovo uraditi pre nego što, kako je rekao, “AI preuzme dominaciju na planeti.”

Svi koji se odluče na ovaj korak, morat će proći proces, sličan laserskoj operaciji oka – a neurohirurški robot će ugrađivati fleksibilne supertehnološke niti u naš mozak.

Ovaj proces još uvek je tajna, ali Musk kaže da će u narednih godina, čip postati “nova normalnost” za mnoge, baš kao što su danas mobilni.

Podeli
Updated: август 29, 2020 — 9:49 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *