1 od 5 miliona: Nema pregovora sa Vučićem, bojkot izbora (VIDEO)

Protest 1 od 5 miliona počeo je 37. put u Beogradu nešto posle 19 sati, na Terazijama. – Foto: BBC na srpskom /TW

Okupljeni nose transparente „AV kriješ se iza žena. Izađi na dijalog“, „Pljačka penzionera nije reforma“, „Stop lažima, budi normalan“, „Otrovne kobre gamižu“, „Kurjačićeve kobre biju“, „Prevaranti vraćajte otete pare penzionerima“ i fotografije obezbeđenja ispred predsedbištva na kojima je pisalo „Ovi su tukli ljude“.

Sa protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, jedan od njegovih organizatora, Srđan Marković, pozvao je bojkot predstrojećih izbora, zakazanih za proleće i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

„Izbori će izgledati kao kad su nas tukli u subotu ispred zgrade Predsedništva“, rekao je Marković, podsetivši na događaje  tokom prethodnog protesta Jedan od pet miliona.

Marković je poručio Vučiću da nema potrebe da se plaši „jer ga niko neće tući“.

Loading...

On je rekao da je Vučić „uzurpirao vlast, bojkotuje zdrav razum, bojkotuje sve nas i zato  nema pregovora ni okruglih stolova jer mi volimo Srbiju“.

Prema njegovim rečima, u ovakvoj atmosferi u društvu nije moguće da postoje fer izbori.

„Razoktićemo sve laži i prevare i za sve lopovluke ćete ići u zatvor, tako će se u Srbiji početi da se vrednuje profesionalizam“, rekao je on i najavio da se ide ka Predsedništvu.

Organizatori protesta saopštili su da je današnje okupljanje, 37 po redu u Beogradu,  posvećeno borbi protiv nasilja i prebijanja nesitomišljenika vlasti, rodne ravnopravnosti ali i ponižavanja vojske koje sprovodi Vučić.

Organizator je podsetio da su Markovića proše subote „pripadnici vojne policije Kobre udarili i prebacili preko ograde ispred zgrade Predsedništva“.

Po nalogu Vučića ograda je uklonjena a ispred zgade su postavljene ženske pripadnice Kobri.

Među okupljenima su i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predstavnik Dveri Jugoslav Kiprijanović, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Oko zgrade Predsedništva učesnici protesta Jedan od pet milona raširili su, po zemlji, panoe na kojima su ispisanje 42 preporuke za slobodne i fer izbore.

Ispred zgade je, kao obezbeđenje, šest pripadnica vojne jedinice Kobre.

Učesnici protesta su, nakon što su ostavili ove svoje poruke, nastavili ka zgradi  Radio televiziji Srbije.

Izvor: Danas

Podeli
Updated: 17 августа, 2019 — 8:58 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.