2 meseca od nesreće: Snimci tajna, Babić i dalje direktor Koridora

Iako je neposredno posle doljevačke nesreće iz, kako je rekao, moralnih razloga, Zoran Babić podneo ostavku na mesto direktora Koridora Srbije, na sajtu Agencije za privredne registre i dalje stoji da je on direktor Koridora. Kompletni i zvanični snimci saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi, u kojoj je jedna žena poginula, i dalje nisu objavljeni.

Auto u kojem je bio Zoran Babić tačno pre 2 meseca zakucao se u auto na naplatnoj rampi blizu Niša. Poslednji dan januara i udar škode superb u kojoj je bio Babić imao je fatalne posledice za 54-godišnju S. G. koja je izgubila život.

U delu javnosti i opozicije spekulisalo se da je „auto smrti“ vozio sam Babić, a ne osumnjičeni D. S, pa se mesecima traže zvanični snimci udesa da otklone svaku sumnju.
Ipak, oni su ostali tajna, a kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo, snimci postoje, ali će ostati tajna dok se ne podigne optužni predlog protiv vozača.

Delove snimka sa rampe i sa benzinske pumpe objavili su tabloidi, sa zaključkom da Babić nije vozio. Čak i po tim snimcima tabloida, novinari Južnih vesti utvrdili su da je Babićev vozač išao 217 km/h jer je 60 km od pumpe OMV u Aleksincu do naplatne rampe prešao za 16 minuta.
Gusta magla, klizav kolovoz, ali i neprilagođena brzina, prema krivičnoj prijavi koje je OJT dostavilo novinarima Južnih vesti, razlog su nesreće.

Loading...

Policijska uprava Niš nije dostavila Južnim vestima traženu službenu belešku koju je sačinio saobraćajac na mestu nesreće.

Prvi put posle nesreće, Zoran Babić se u javnosti pojavio u ponedeljak, 25. marta, na sednici predsedništva SNS.
Direktorski status Zorana Babića i dalje je nejasan. Dan nakon nesreće, on je u medijima podneo ostavku. Na sajtu APR-a i dalje stoji da je Zoran Babić direktor Koridora Srbije. U kadrovskim rešenjima na sajtu Vlade Srbije nema imenovanja novog direktora ovog preduzeća.

Podsetimo, Južne vesti su utvrdile da auto koji se „zakucao“ u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o „škodi superb“ koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima – što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Podeli
Updated: 2 априла, 2019 — 3:00 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.