Advokati se pridružuju protestima! BLOKADA PUTEVA I PRAVOSUĐA

Nezadovoljstvo je eksplodiralo, a ukoliko dođe do simultane blokade puteva i pravoduđa postavlja se pitanje da li Vučićev režim uopšte može da opstane.

Konferencija za novinare Advokatskog protestnog odbora održaće se danas 12 sati u Medija centru u Beogradu, a kako saznajemo, advokati su najavili novi protest za 4. decembar.

Ovim potezom advokati nastoje da se pridruže građanima, koji su minulog vikenda iskazali nezadovoljstvo zbog zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Advokat Miroslav Živković kaže da će protest biti 4. decembra u 12 sati.

„Želimo da proširimo proteste koji se organizuju proteklih meseci, a novi će se odnositi na zakone o eksproprijaciji i referendumu, ali i Rio tinto. Stojimo apsolutno na strani građana i želimo da im pružimo podršku.

Mi ćemo 4. decembra obrazložiti naše zahteve, i pridružićemo se građanima u protestima i obustavama. Odnosno, pridružićemo se građanskim protestima, nećemo dozvoliti da dođe do rasipanja“, kaže Živković.

Ističe i da su spremni da pomognu svim građanima koji trpe represiju od strane policije.

„Svakako, tu smo za građane, da pružimo pomoć onima kojima je ona neophodna“, kaže Živković.

Podsetimo, proteklih meseci advokati su protestovali zbog promene stava Vrhovnog kasacionog suda (VKS) o troškovima obrade kredita. Novi stav, koji je drugačiji u odnosu na onaj iz 2018. godine, šteti građanima, a ide u korist bankama.

Advokati tvrde da je do promene došlo usled pritiska bankarskog lobija.

Podeli
Updated: децембар 3, 2021 — 9:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *