AFERA „DIPLOMA“: Novi dokazi da ministar Stefanović nema validnu diplomu!

Priča o fakultetskoj diplomi ministra policije i člana predsedništva Srpske napredne strane se nastavlja – Savez za Srbiju predstavio je, kako navode, nove dokaze koji potvrđuju da Nebojša Stefanović nema validnu diplomu.

Premijerka, međutim, kaže da je u pitanju pokušaj skretanja pažnje sa istrage koju je Stefanović najavio protiv Dragana Đilasa.

Lideri Saveza za Srbiju (SzS) ispred RTS-a predstavili su zvanične podatke o poslovanju Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona na kojem je Nebojša Stefanović diplomirao.

Kako su naveli, dokumentacija pokazuje da ova firma, od 1990 godine, kada je osnovana, nije imala nikakve prihode, osim u 94. godini – kada je zaradila 412 funti.

Loading...

„Ja sa ove pozicije postavljam jedno vrlo prosto i jednostavno pitanje: Pa kako ste ljudi zapošljavali profesore? Kako ste ih plaćali? Kako ste platili Sava centar? Gde su vam ti svi studenti koji su studirali na toj vašoj školi uplaćivali školarinu? Kako ste vi funkcionisali?“, pita Đilas.

Predstavnici SzS na pisarnici RTS ostavili su svu dokumentaciju o Stefanovićevoj diplomi, jer kako kažu, ta medijska kuća nije prenela informacije o najkrupnijoj aferi u Srbiji u poslednjih nekoliko godina.

„Mogu da pričaju šta god hoće i Stefanović i Vučić oni nisu odgovorili na suštinsko piranje: Doktore, gde ti je indeks? Doktore, pokaži nam tvoje ispite, tvoje ocene, tvoje profesore, tvoje školske drugove iz Sava centra. Navedi nam jednom školskog druga sa kojim si studirao, pokaži nam jednu sa tog fakulteta ili podnesi ostavku i vreme je da padne čitava ova korumpirana vlada“, rekao je Boško Obradović.

Predsednica vlade, međutim, tvrdi da je priča o Stefanovićevoj diplomi samo „odraz velike panike“ Dragana Đilasa zbog istrage koja je protiv njega najavio upravo ministar unutrašnjih poslova.

„Ako vi se sada povlačite za nešto od pre 15 gpodina, a bili ste toliko godina na vlasti i sve to vam je bilo u redu, niste podnosili nikakve prijave, nije bilo nikakvih problema, sada kada je ministar najavio istragu, vi povlačite diplomu, ja mislim da to mnogo više govori o tome kako se Dragan Đilas oseća povodom te istrage nego o optužbama koje on sada baca javnosti u oči da bi skrenuo pažnju sa te istrage“, smatra Ana Brnabić.

Na pitanje televizije Pink o istrazi koja se vodi protiv njega zbog nekadašnjih poslova sa RTS-om, Đilas je kratko odgovorio: „Hahahaha… nema istrage gospodine“.

A iako nije direktno pominjao Stefanovića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorkom tekstu za Politiku, po svemu sudeći osvrnuo se upravo na taj slučaj. Vučić je naveo da je pređena svaka granica učtivosti i elementarne pristojnosti u sveprisutnoj kampanji omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih koji su umislili da pripadaju eliti.

„…što su nepismeniji i neobrazovaniji, to snažnije napadaju, a posebno sladostrašće pokazuju kada se obračunavaju sa diplomama i njihovim nosiocima, jer, koga briga za znanje, diploma je sve, forma je najvažnija, zato su oni elita a mi ostali krezuba stoka. I džabe što su naše diplome najčešće ispisane višim ocenama, progoniće vas dok ste živi, jer vi, u stvari nemate pravo na diplomu“, naveo je Vučić.

U međuvremenu, u odbranu navoda Stefanovića stao je i analitičar medija Ištvan Kaić. On je u pisanoj izjavi Tanjugu u utorak potvrdio da su se predavanja u vreme kada je i on bio na Fakultetu za poslovne studije Megatrend univerziteta odvijala i u Sava centru.

Izvor: Nezavisni

Podeli
Updated: 11 јула, 2019 — 12:56 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.