Afere policijskog generala Simića: PORŠE PANAMERA, PRODAJA ORUŽJA MAFIJI, LJUPKA, DARKO ŠARIĆ!

Simić je vrhunac svog pojavljivanja u medijima doživeo kada je otkrivena njegova ljubavna afera sa pevačicom Ljupkom Stević

Treći osnovni sud u Beogradu danas je doneo i javno objavio presudu kojom se optuženi Dragiša Simić zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja osuđuje na uslovnu osudu kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Simić je vrhunac svog pojavljivanja u medijima doživeo kada je otkrivena njegova ljubavna afera sa pevačicom Ljupkom Stević, koja mu je zbog neverstva blago rečeno napravila pakao od života, ali da se vratimo na najveće afere koje je General imao u godinama iza sebe.

Dragiša Simić bio je deo grupe jednog od najozloglašenijih balkanskih bosova u vreme dok je službovao na jugu Srbije. Učestvovao je u prodaji oružja mafiji, za šta postoji dokaz u dokumentima srpskih bezbednosnih službi s početka dvehiljaditih godina (u to vreme Simić je radio kao jedan od čelnika policije na jugu Srbije)..

Nakon bombardovanja raspoređen je na jedno od najvažnijih mesta u policiji na jugu centralnog dela Srbije, vodio je jedan od saobraćajnih sektora u SUP Vranje i bio na još nekoliko funkcija.

– Na mesto načelnika Uprave za saobraćajnu policiju MUP Srbije postavljen je u januaru 2010, a smenjen četiri godine kasnije, 2014. u junu.

Afere sa kojima je Simić dovođen u vezu

  • Tužilaštvo ga optužilo da je pocepao 390 prekršajnih prijava kako bi pomogao određenim ličnostima da izbegnu sud
  • Suđenje zbog zloupotrebe položaja je u toku, tužilaštvo predlaže kaznu od 18 meseci zatvora
  • Vozio policijski bentli u privatne svrhe
  • Mediji pisali da je njegova devojka, pevačica Ljupka Stević slupala bentli koji je policija oduzela Darku Šariću
  • Pisano da je fingirao zapisnik sa uviđaja nakon sudara
  • Točio policijsko gorivo u pevačicin automobil i izigravao joj menadžera
  • Omogućio sekretarici i bliskoj prijateljici da vozi najnoviji službeni golf
  • Divljao na auto-putu kada je privatnim automobilom prešao od Kuzmina do Šimanovaca (razdaljina 70 km) za samo 20 minuta.

Podeli
Updated: новембар 3, 2020 — 6:26 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *