Ako sve bude teklo po planu, Srbija 2033 ulazi u EU

Grčki premijer Kirjakos Micotakis izjavio je u Solunu na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) da bi 2033. godina trebalo da bude rok za pristupanje svih zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

U okviru Samita Procesa saradnje u jugoističnoj Evropi u Solunu, predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je radnoj večeri, koju je Kirjakos Micotakis priredio za šefove država i vlada, prenosi RTS.

Grčki premijer je rekao je da bi 2033. godina trebalo da bude rok za pristupanje svih zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

To je ambiciozan cilj za Zapadni Balkan, ali mislim da bi mogao biti realan ako se ideja proširenja vrati kao osnovna vrednost Evropske unije, rekao je Micotakis, prenela je ANA.

Po završetku samita SEECP, kojim je Grčka predsedavala, grčki premijer je pozvao Jugoistočnu Evropu da promoviše put mira i međunarodne zakonitosti, zajedničke bezbednosti i prosperiteta.

To je, kako je rekao, osnova Solunske deklaracije, koja je jednoglasno usvojena.

Podeli
Updated: јун 12, 2022 — 8:09 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. 2033! NEEEEE! Nikako. Ko ce izdrzati jos 11 godina ovoga maltretmana zvanog „priblizavanje EU i uskladjivanje sa EU’!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *